Καταδίκη σε Αλβανούς τζιχαντιστές που θα ρήμαζαν ορθόδοξους ναούς στη Σερβία

Must Read

Σοβαρό πλήγμα σε βάρος της ισλαμικής τρομοκρατίας στα Βαλκάνια αποτελεί η καταδίκη έξι Αλβανών από το Κόσοβο, οι οποίοι ανήκαν σε ομάδα που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε σερβικούς ορθόδοξους ναούς.

Η ομάδα αυτή εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τις αλβανικές αρχές ασφαλείας. Στους έξι αυτούς Αλβανούς επιβλήθηκαν από δικαστήριο της Πρίστινας ποινές 25 ετών και εννέα μηνών.

Στις απολογίες τους ομολόγησαν ότι ο σχεδιασμός των επιθέσεων γινόνταν από κοινού με Αλβανούς τζιχαντιστές, οι οποίοι πολεμούσαν στα μέτωπα της Συρίας. Ανάμεσα στα χτυπήματα που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν ήταν και αυτά που αφορούσαν σε ορθόδοξους ναούς στο Κόσοβο τον Ιανουάριο του 2017. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι ισλαμιστές σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν σε αυτές τις επιθέσεις δηλητηριώδη αέρια, τα οποία θα είχαν φροντίσει να αγοράσουν από το διαδίκτυο! Κάτι που ευτυχώς βέβαια δεν επιτεύχθηκε.

Επίσης, στο στόχαστρο της ομάδας αυτής είχαν μπει και χώροι διασκέδασης, στους οποίους σύχναζαν Σέρβοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This