Παρασκευή 25/6/2021

Καταδίκη σε Αλβανούς τζιχαντιστές που θα ρήμαζαν ορθόδοξους ναούς στη Σερβία

Σοβαρό πλήγμα σε βάρος της ισλαμικής τρομοκρατίας στα Βαλκάνια αποτελεί η καταδίκη έξι Αλβανών από το Κόσοβο, οι οποίοι ανήκαν σε ομάδα που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις σε σερβικούς ορθόδοξους ναούς.

Η ομάδα αυτή εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 από τις αλβανικές αρχές ασφαλείας. Στους έξι αυτούς Αλβανούς επιβλήθηκαν από δικαστήριο της Πρίστινας ποινές 25 ετών και εννέα μηνών.

Στις απολογίες τους ομολόγησαν ότι ο σχεδιασμός των επιθέσεων γινόνταν από κοινού με Αλβανούς τζιχαντιστές, οι οποίοι πολεμούσαν στα μέτωπα της Συρίας. Ανάμεσα στα χτυπήματα που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν ήταν και αυτά που αφορούσαν σε ορθόδοξους ναούς στο Κόσοβο τον Ιανουάριο του 2017. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι ισλαμιστές σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν σε αυτές τις επιθέσεις δηλητηριώδη αέρια, τα οποία θα είχαν φροντίσει να αγοράσουν από το διαδίκτυο! Κάτι που ευτυχώς βέβαια δεν επιτεύχθηκε.

Επίσης, στο στόχαστρο της ομάδας αυτής είχαν μπει και χώροι διασκέδασης, στους οποίους σύχναζαν Σέρβοι.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ