ΗΠΑ: Έρχεται και 4η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, με τις «ευλογίες» του CDC

Η ενισχυτική αυτή δόση συστήνεται για άτομα άνω των 18 ετών με «μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή»

Must Read

Ανοίγει, όπως όλα δείχνουν, στις ΗΠΑ ο δρόμος και για τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενισχυτική κι αυτή, καθώς θα αφορά συγκεκριμένες ομάδες ατόμων.

Κι αυτό την ώρα που η συζήτηση για την τρίτη δόση του εν λόγω εμβολίου να έχει «φουντώσει», με τους ειδικούς σε ολόκληρο τον κόσμο να τονίζουν, πλέον, πως είναι απαραίτητη και όχι προαιρετική, όπως υποστήριζαν μέχρι πρόσφατα. Σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, πάντως, έχουν ήδη προχωρήσει στη χορήγηση και τέταρτης δόσης, με τις ΗΠΑ να μπαίνουν επίσης στο «τριπάκι» να προχωρήσουν στον εμβολιασμό ασθενών με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ανοσοποιητικό σε καταστολή, και με τέταρτη δόση, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του CDC αναφέρεται πως τα άτομα άνω των 18 ετών με «μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή», τα οποία έχουν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου mRNA, μπορούν να λάβουν τέταρτη δόση με τα σκευάσματα της Pfizer, της Moderna ή της Johnson & Johnson ύστερα από 6 μήνες. Για τους ασθενείς αυτής της κατηγορίας αναμνηστική θεωρείται η τέταρτη δόση, ενώ η τρίτη «επιπλέον δόση».

Οι ασθενείς της ίδιας κατηγορίας που έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson, θα πρέπει να λάβουν αναμνηστική δόση (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) τουλάχιστον δύο μήνες αργότερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This