«Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα γονατίσουμε, δεν θα νικηθούμε», μήνυμα της οικογένειας Ντεμιρτάς στον Ερντογάν

Οι Τούρκοι καταδίκασαν την Μπασάκ Ντεμιρτάς σε 2,5 χρόνια φυλακή για... λάθος ημερομηνία σε ιατρικό πιστοποιητικό.

Must Read

Λίγες ώρες μετά την καταδίκη της συζύγου του Μπασάκ Ντεμιρτάς σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για… λάθος ημερομηνία σε ιατρική έκθεση, ο φυλακισμένος πρώην ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς εξέδωσε δήλωση συμπαράστασης προς αυτήν, στέλνοντας ταυτόχρονα και μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν, ότι ο διωγμός που έχει εξαπολύσει δεν θα τον νικήσει: «Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα γονατίσουμε, δεν θα νικηθούμε».

Έγραψε συγκεκριμένα στο twitter ο Κούρδος πολιτικός: «Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα γονατίσουμε, δεν θα νικηθούμε. Σίγουρα θα κερδίσουμε» και το συνόδεψε με ένα hashtag που έλεγε «Η Μπασάκ Ντεμιρτάς είναι το καμάρι μας».

Η Μπασάκ Ντεμιρτάς έχει αναλάβει δημόσιο, αντιπολιτευτικό ρόλο στα πέντε χρόνια από τη φυλάκισή του. Τον επισκέπτεται τακτικά -όταν της επιτρέπεται- και μεταφέρει μηνύματα του στους υποστηρικτές του.

Το 2018, υποβλήθηκε μήνυση κατά της Μπασάκ για φερόμενη παραποίηση έκθεσης υγείας. Στην πραγματικότητα όμως, η ημερομηνία ήταν απλά λάθος γραμμένη στην έκθεση υγείας. Η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ευρέως ως απόπειρα εκφοβισμού της.

Στις 11 Νοεμβρίου, καταδικάστηκε για τις κατηγορίες και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης. Παραμένει ελεύθερη καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσής της.

Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, για τον οποίο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε ότι φυλακίζεται άδικα, καταδίκασε τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης στην υπόθεση της συζύγου του.

«Με την ανηθικότητα, συχνά πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα όριο, ένας πάτος. Ωστόσο, για [αυτούς τους ανθρώπους] δεν υπάρχει πάτος», έγραψε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This