Σάββατο 19/6/2021

Αυξάνονται οι νεκροί από τον τυφώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες

Σε κόλαση έχουν μετατραπεί οι Μπαχάμες, το παραδεισένιο νησιωτικό σύμπλεγμα στην Καραϊβική, από όπου πέρασε ο κατηγορίας 5 τυφώνας Ντόριαν, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 30 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέβει, καθώς οι καταστροφές είναι βιβλικές και οι διασώστες εντοπίζουν συνέχεια θύματα κάτω από τα ισοπεδωμένα σπίτια.

Την ίδια ώρα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκτιμά ότι τουλάχιστον 76.000 άνθρωποι έχουν άμεση ανάγκη από τρόφιμα, νερό και πρώτες βοήθειες. Για το λόγο αυτό έχουν ήδη αποσταλεί στην περιοχή 8 τόνοι προμηθειών μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα νησιά Αμπέικο και Γκραν Μπαχάμα, όπου το πέρασμα του Ντόριαν αποδείχθηκε ιδιαίτερα καταστροφικό.

Στα εκατοντάδες προβλήματα που καταγράφονται στις Μπαχάμες έρχεται να προστεθεί και η καταστροφή του αεροδιαδρόμου στο διεθνές αεροδρόμιο του Φρίπορτ, στη Γκραν Μπαχάμα, γεγονός που δυσκολεύει περαιτέρω την παράδοση των τροφίμων και των άλλων προμηθειών καθώς και την άφιξη των σωστικών συνεργείων.

Στο μεταξύ, ο τυφώνας Ντόριαν, ο οποίος έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1, τώρα κινείται κατά μήκος των ακτών της Βόρειας και της Νότιας Καρολίνας, όπου σχεδόν 300.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ