ΠΟΥ: Φόβοι πως θα θρηνήσουμε ακόμη 700.000 νεκρούς στην Ευρώπη

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη γηραιά ήπειρο τους τελευταίους μήνες οφείλεται στον συνδυασμό της επικράτησης της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, της ανεπαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης και της χαλάρωσης των μέτρων κατά της Covid-19

Must Read

Όχι μόνο δεν πρόκειται να μας αφήσει ήσυχους για πολύ καιρό ακόμη η πανδημία, αλλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί πως ειδικά στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται, δυστυχώς, στο επίκεντρο της επέλασης του 4ου κύματος, είναι πολύ πιθανό να θρηνήσουμε ακόμη 700.000 νεκρούς από επιπλοκές της Covid-19.

Τη εφιαλτική αυτή πρόβλεψη για την πορεία της πανδημίας στην γηραιά ήπειρο έκανε ο ΠΟΥ, σημειώνοντας πως, μέχρι την άνοιξη, ο συνολικός αριθμός των θανάτων μπορεί να ξεπεράσει τα 2,2 εκατομμύρια! «Μπορούμε να περιμένουμε ότι θα υπάρξει αυξημένη ή ακραία πίεση στις νοσοκομειακές κλίνες σε 25 χώρες και αυξημένη ή ακραία πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε 49 από τις 53 χώρες μέχρι την 1η Μαρτίου 2022. Οι θάνατοι αναμένεται να φθάσουν συνολικά πάνω από 2,2 εκατομμύρια μέχρι την επόμενη άνοιξη, με βάση τις σημερινές τάσεις», εξηγεί ο οργανισμός σε σχετική ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, στην Ευρώπη έχουν χάσει τη ζωή τους από τη φονική νόσο περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες οφείλεται στον συνδυασμό της επικράτησης της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, της ανεπαρκούς εμβολιαστικής κάλυψης και της χαλάρωσης των μέτρων κατά της Covid-19.

Να υιοθετηθεί μια προσέγγιση «εμβόλιο συν»

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΠΟΥ, οι θάνατοι που συνδέονται με τη φονική νόσο έχουν υπερδιπλασιασθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου, περνώντας από τους 2.100 την ημέρα στους 4.200 την ημέρα. «Η κατάσταση, που συνδέεται με την Covid-19 σε όλη την Ευρώπη και την κεντρική Ασία, είναι πολύ σοβαρή. Αντιμετωπίζουμε ένα χειμώνα γεμάτο προκλήσεις», υπογράμμισε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε και κάλεσε να υιοθετηθεί μια προσέγγιση «εμβόλιο συν», η οποία να συνδέει τον εμβολιασμό, τη χρήση μάσκας, τα μέτρα υγιεινής και την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η χρήση μάσκας μειώνει κατά 53% την επίπτωση της ασθένειας. Μια γενίκευση της χρήσης της μέχρι 95% θα μπορούσε να επιτρέψει να αποφευχθούν περισσότεροι από 160.000 θάνατοι από σήμερα μέχρι την 1η Μαρτίου. Εξάλλου «είναι όλο και περισσότερο προφανές ότι η προστασία που προκαλείται από τον εμβολιασμό κατά των μολύνσεων και τις ήπιες μορφές της νόσου, μειώνεται», αναφέρει ο Οργανισμός. Ως εκ τούτου συνιστά μια αναμνηστική δόση για τους πιο ευάλωτους, περιλαμβανομένων των ανοσοκατεσταλμένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This