Παρασκευή 18/6/2021

Θα καθίσουν τον Τζόνσον στο «σκαμνί» αν αγνοήσει την παράταση

Έναν (πολύ) καλό δικηγόρο θα χρειαστεί σύντομα ο Μπόρις Τζόνσον, καθώς, βουλευτές που αντιτίθενται στο Brexit χωρίς συμφωνία, ετοιμάζονται να τον… σύρουν στα δικαστήρια, στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αποφασίσει να αγνοήσει την ψήφο τους, η οποία αφορά στην αίτηση νέας παράτασης στην ημερομηνία εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές υποστηρίζουν πως έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι το αίτημά τους για τρίμηνη καθυστέρηση θα εγκριθεί.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, το Brexit αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο, με βάση το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός καλείται να ζητήσει παράταση μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020.

Πάντως, οι πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να έχουν δώσει συναίνεση σε παράταση, έχουν εξοργίσει τους βουλευτές του συντηρητικού κόμματος, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του Brexit, καθώς θεωρούν ότι αποτελεί απόδειξη της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βρετανίας.

Την Παρασκευή 06/9, πάντως, ο Τζόνσον ανέφερε ότι δεν θα ζητήσει περαιτέρω παράταση από τις Βρυξέλλες, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο, καθώς θεωρείται πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να παραβιάσει τον νόμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ