Παρασκευή 18/6/2021

Έμεινε στη φυλακή 36 χρόνια για ληστεία 50 δολαρίων! (video)

Εχει περάσει 36 χρόνια στη φυλακή μια και καταδικάστηκε το 1983 σε ισόβια, όχι γιατί ήταν κατά συρροή δολοφόνος αλλά διότι είχε κάνει ληστεία σε φούρνο με λεία 50,75 δολάρια!

Ο Άλβιν Κέναρντ (Alvin Kennard) ήταν μόλις 22 χρόνων, όταν καταδικάστηκε για ληστεία πρώτου βαθμού σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής.  

Σήμερα, 36 χρόνια μετά, ο 58χρονος πια Αλβιν, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, μετά από απόφαση δικαστηρίου που, αν και αργά, αποκατέστησε ένα εγκληματικό λάθος της δικαιοσύνης.

Ο νεαρός, τότε, Κέναρντ έπεσε θύμα μίας δυσανάλογα σκληρής νομοθεσίας της Αλαμπάμα, του περιβόητου νόμου των «τριών χτυπημάτων».

Ο ίδιος είχε ήδη καταδικαστεί με τρεις κατηγορίες σε σχέση με άλλη ληστεία που είχε διαπράξει το 1979. Η τέταρτη καταδίκη –για τη ληστεία στον φούρνο– σήμαινε αυτομάτως ισόβια χωρίς αναστολή.

Η υπόθεση του Κέναρντ επανεξετάστηκε λόγω της ευαισθησίας που έδειξε ένας δικαστής. Η δικηγόρος Κάρλα Κράουντερ τον υπερασπίστηκε και πέτυχε την αναίρεση της απόφασης του 1983.

Όπως, είπε η Κράουντερ:

«Υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις κρατουμένων από τον ίδιο νόμο που εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή επειδή δεν έχουν δικηγόρους. Είναι ασύλληπτα άδικο και παράλογο να κρατούνται εκατοντάδες άνθρωποι σε φυλακές της Αλαμπάμα που καταδικάστηκαν σε ισόβια χωρίς αναστολή, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα ή καν βίαιο αδίκημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ