Τρανς κολυμβήτρια σαρώνει τα …γυναικεία ρεκόρ προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις

«Δικαίωμα» η κατάφορη αδικία;

Must Read

Μια τρανς κολυμβήτρια κολεγίου που κάποτε αγωνιζόταν ως άντρας έχει σπάσει τα ρεκόρ σε γυναικείους κολεγιακούς αγώνες στις ΗΠΑ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο.
Η Λία Τόμας, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια κατά τη διάρκεια αγώνων κολύμβησης έσπασε το ρεκόρ γυναικών στο ελεύθερο ενώ σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στις ΗΠΑ για φέτος στην μεγαλύτερη απόσταση που αγωνίστηκε.

Σπάζοντας τα ρεκόρ και στα δύο αγωνίσματα, κατέκτησε την κορυφή σε ατομικούς αγώνες στην ελεύθερη κολύμβηση στα]ις 100, 200 και 500 γιάρδες και βοήθησε την ομάδα της να τερματίσει πρώτη στη σκυταλοδρομία 400 γιάρδων, επίσης στο ελεύθερο.

Η Τρανς αθλήτρια μετά την αλλαγή φύλου

Οι χρόνοι της Τρανς κολυμβήτριας ήταν μάλιστα τέτοιοι που θα της εξασφάλιζαν μετάλλια ακόμα και σε εθνικό πρωτάθλημα γυναικών!

Το γεγονός ότι η Λία είχε γεννηθεί ως Τόμας και άλλαξε φύλο πρόσφατα, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Αυτό διότι πριν αλλάξει φύλο αγωνιζόταν σε κολυμβητικούς αγώνες ανδρών με εξίσου καλές επιδόσεις.

Ο Τόμας πριν την αλλαγή φύλου

Ήδη υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις, που καλούν ακόμα και σε μποϊκοτάζ των αγώνων όπου θα συμμετέχει η συγκεκριμένη αθλήτρια, κάνοντας λόγο για κατάφορη αδικία και ουσιαστική κατάργηση του γυναικείου αθλητισμού. Πάντως, ακόμα και η ολυμπιακή επιτροπή έχει εγκρίνει την κάθοδο Τρανς αθλητών στους Ολυμπιακούς αγώνες στα γυναικεία αθλήματα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This