Δικαστικό μπλόκο στην εντολή Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ομοσπονδιακών εργολάβων

Μετά από αγωγή που άσκησαν το Κεντάκι, το Οχάιο και το Τενεσί.

Must Read

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 των ομοσπονδιακών εργολάβων και υπεργολάβων, για όλη τη διάρκεια της δίκης.

Η εντολή επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου. Έχει ήδη αντιμετωπίσει αρκετές νομικές προκλήσεις που έχουν υποβληθεί από πολιτείες όπως η Αριζόνα, η Φλόριντα, το Τέξας, η Οκλαχόμα και η Τζόρτζια.

Την Τρίτη, ομοσπονδιακός δικαστής στο Κεντάκι εξέδωσε μια προκαταρκτική διαταγή που απαγορεύει την επιβολή της απαίτησης εμβολιασμού για εργολάβους στο Κεντάκι, το Οχάιο και το Τενεσί μετά τη αγωγή που άσκησαν οι τρεις πολιτείες.

Το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν, το οποίο υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο, απαιτούσε από τους εργολάβους και τους υπεργολάβους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εμβολιαστούν πλήρως, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας που αναπτύχθηκαν από την ομοσπονδιακή ομάδα εργασίας.

Σύμφωνα με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, οι εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου, ενώ η προθεσμία μεταφέρθηκε αργότερα στις 18 Ιανουαρίου.

Υπολογίστηκε ότι η ομοσπονδιακή απαίτηση εμβολιασμού θα ίσχυε περίπου για το ένα τέταρτο του αμερικανικού εργατικού δυναμικού και θα επηρεάσει βιομηχανικούς τιτάνες όπως η Lockheed Martin Corp., η Microsoft Corp., η Google της Alphabet Inc. και η General Motors Co. καθώς συνεργάζονται με η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Εκτός από την υποχρέωση των ομοσπονδιακών εργολάβων να εμβολιαστούν κατά του COVID-19, η κυβέρνηση Μπάιντεν ήλπιζε επίσης να απαιτήσει από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This