Συναγερμός στον ΠΟΥ λόγω 89 θανάτων από «μυστηριώδη» ασθένεια στο Νότιο Σουδάν!

Ενδέχεται να οφείλεται στις πλημμύρες που μαστίζουν την ευρύτερη περιοχή το τελευταίο διάστημα

Must Read

Ομάδα ταχείας αντίδρασης ειδικών έστειλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο ανατολικό Νότιο Σουδάν, όπου 89 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες από μια «μυστηριώδη» ασθένεια, όπως μετέδωσε σήμερα ο νοτιοαφρικανικός ραδιοφωνικός σταθμός SABC.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον SABC, η ομάδα ταχείας αντίδρασης ειδικών επισκέφθηκε την πολιτεία Jonglei, επίκεντρο της νόσου, όπου τόσο οι Διεθνείς οργανισμοί που εργάζονται στο Νότιο Σουδάν, όσο και οι τοπικές αρχές ανέφεραν δεκάδες θανάτους από την εν λόγω νόσο, η φύση της οποίας, ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί προς το παρόν.

Οι περισσότεροι από τους μολυσμένους ζουν στις περιοχές που έχουν δει τις περισσότερες πλημμύρες τα τελευταία 60 χρόνια. Οι αρχικές προτάσεις ότι θα μπορούσε να είναι χολέρα, δεν βρήκαν επιβεβαίωση κατά τη διάρκεια της έρευνας. «Αποφασίσαμε να στείλουμε μια ομάδα ταχείας αντίδρασης, για να πάει και να κάνει εκτίμηση και έρευνα κινδύνου. Τότε θα μπορέσουν να συλλέξουν δείγματα από τους άρρωστους – αλλά, προσωρινά, ο αριθμός που πήραμε ήταν ότι υπήρξαν 89 θάνατοι», είπε στο BBC εκ μέρους του ΠΟΥ η Σίλα Μπάγια.

Η ίδια ανέφερε ότι η ομάδα των επιστημόνων έπρεπε να φτάσει στο Φανγκάκ μέσω ελικοπτέρου, λόγω των σοβαρών πλημμυρών στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σοβαρές πλημμύρες αύξησαν την εξάπλωση ασθενειών, όπως η ελονοσία και προκάλεσαν υποσιτισμό στα παιδιά στη συνοριακή πολιτεία Unity, λόγω έλλειψης τροφίμων, δήλωσε ο υπουργός γης, στέγασης και κοινής ωφελείας της πολιτείας, Lam Tungwar Kueigwong.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This