Πωλήσεις-ρεκόρ για τα ρωσικά πυρομαχικά στις ΗΠΑ!

Καλή η πολιτική, αλλά καλύτερη η μπίζνα...

Must Read

Οι εξαγωγές ρωσικών πυρομαχικών στις ΗΠΑ έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στις βιομηχανίες όπλων της Ρωσίας, αναγκάζοντας τους αγοραστές να εκμεταλλευτούν τα κενά για να πάρουν στα χέρια τους προμήθειες σφαιρών και οβίδων.

Μια νέα έκθεση του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ, που αποκάλυψε η οικονομική εφημερίδα RBK, δείχνει ότι αμερικανικές εταιρείες αγόρασαν ρωσικά πυρομαχικά αξίας 157,9 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο τους πρώτους 10 μήνες του 2021, το μεγαλύτερο ποσοστό από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 148 εκατομμύρια δολάρια το 2016, σε διάστημα 12 μηνών. Το 2020, αμερικανικές εταιρείες εισήγαγαν πυρομαχικά αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία.

Συνολικά, οι αμερικανικές εταιρείες εισήγαγαν περισσότερους από 7.700 τόνους ρωσικών πυρομαχικών τον Ιανουάριο-Οκτώβριο του 2021.

Αυτά τα νούμερα ρεκόρ σημειώθηκαν παρά τα μέτρα που έλαβε η Ουάσιγκτον κατά των Ρώσων κατασκευαστών όπλων. Τον Αύγουστο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ένα δεύτερο γύρο κυρώσεων στη Ρωσική Ομοσπονδία για τη χρήση νευρικού παράγοντα ‘Novichok’ στην φερόμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι. Το πακέτο περιελάμβανε περιορισμούς στα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά που κατασκευάζονται στη Ρωσία.

Η Εθνική Ένωση Τυφεκίων των ΗΠΑ παραπονέθηκε ότι οι κυρώσεις θα έπλητταν περισσότερο τις αμερικανικές επιχειρήσεις παρά τη Ρωσία, εξηγώντας: «Οι εξαγωγές πυρομαχικών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό του ΑΕΠ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά τα πυρομαχικά ρωσικής προέλευσης αποτελούν μεγάλο μέρος της αμερικανικής προμήθειας πυρομαχικών».

Ο Yuri Kapyshtyk, Ρώσος δικηγόρος, συμφώνησε με την άποψη της Εθνικής Ένωσης Τυφεκίων, λέγοντας στην εφημερίδα Izvestia ότι τα ρωσικά εργοστάσια θα μπορούσαν να επιβιώσουν με κρατικές παραγγελίες και άλλες εξαγωγικές αγορές.

Ωστόσο, πολλοί εισαγωγείς από τις ΗΠΑ μπόρεσαν να παρακάμψουν τα μέτρα χάρη σε ένα κενό που τους επέτρεπε να λάβουν διετείς άδειες για την αγορά πυρομαχικών, στο διάστημα μεταξύ της ανακοίνωσης των κυρώσεων και της πραγματικής επιβολής τους. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις που έλαβαν αυτές τις άδειες θα μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν ρωσικά πυρομαχικά ανεμπόδιστα μέχρι το φθινόπωρο του 2023, ανέφερε η RBK.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This