Απαγωγή ναυτικών από ελληνόκτητο πλοίο στον Κόλπο της Γουινέας

Πολωνός ένας από τους απαχθέντες ναυτικούς.

Must Read

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας επιβεβαίωσε ότι ένας Πολωνός ήταν μεταξύ των μελών του πληρώματος που κρατήθηκαν όμηροι κατά τη διάρκεια επίθεσης πειρατών στο ελληνόκτητο πλοίο (με σημαία Λιβερίας) μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Tonsberg» (το οποίο έχει αλλάξει τέσσερα ονόματα τα τελευταία 11 χρόνια) στον Κόλπο της Γουινέας.

Κατά άλλες αναφορές έχουν απαχθεί εννέα μέλη του πληρώματος, ενώ υπάρχει ένας ναυτικός τραυματίας από πυροβολισμούς στο πόδι, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Δανίας. Ο τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε αργότερα στη δανική φρεγάτα Esbern Snare για να λάβει ιατρική βοήθεια και σύμφωνα με τους Δανούς, η κατάστασή του είναι σταθερή.

Το πολωνικό Υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τις διπλωματικές υπηρεσίες άλλων χωρών καθώς και με τον πλοιοκτήτη αλλά, λόγω της λεπτής φύσης της κατάστασης και για λόγους ασφαλείας, παρείχε άλλες πληροφορίες.

Ωστόσο, ο Łukasz Jasina, εκπρόσωπος του Υπουργείου, είπε στο PAP ότι διεξάγονται συνομιλίες για να «επιλυθεί η κατάσταση».

Ο RMF FM, πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός, ανέφερε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είχε δημιουργήσει μια ομάδα κρίσης που ήταν σε επαφή με τον Δανό πλοιοκτήτη και τις δανικές αρχές, αν και σύμφωνα με τον ιστότοπο vesseltracking.net το πλοίο από την λειτουργεί υπό την CONCHART COMMERCIAL INC. με έδρα την Ελλάδα.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ανέφερε επίσης ότι διεξάγονται συνομιλίες με τις κυβερνήσεις της Νιγηρίας και άλλων κρατών του Κόλπου, όπως η Λιβερία, η Ακτή του Ελεφαντοστού, η Γκάνα, το Τόγκο, το Μπενίν, η Νιγηρία, το Καμερούν, η Ισημερινή Γουινέα και η Γκαμπόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This