Λιζ Τρας: Η νέα «Υπουργός Brexit» το 2016 υποστήριζε την παραμονή στην ΕΕ!

Πως αλλάζουν οι καιροί...

Must Read

Η Λιζ Τρας, πρώην Υπουργός Εμπορίου και θεωρούμενη από πολλούς ως η μελλοντική Πρωθυπουργός της Βρετανίας, είναι το νέο πρόσωπο που επέλεξε ο Μπόρις Τζόνσον για τις διαπραγματεύσεις στα ανοιχτά θέματα του Brexit.

Η Τρας θα ενισχύσει την υπάρχουσα θέση της ως Υπουργός Εξωτερικών με μια σειρά από βασικούς ρόλους που σχετίζονται με το Brexit καθώς διαδέχεται τον Ντέιβιντ Φροστ, ο οποίος παραιτήθηκε το Σάββατο το βράδυ, προκαλώντας ένα πλήγμα στην κυβέρνηση του Τζόνσον.

Είναι η πρώτη διαπραγματεύτρια του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit που υποστήριξε ανοιχτά το Remain στο δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ το 2016, λέγοντας ότι η συνέχιση της ένταξης στην ΕΕ ήταν «προς το οικονομικό συμφέρον της Βρετανίας». Αλλά έκτοτε είπε ότι θα ψήφιζε διαφορετικά αν ξαναγινόταν δημοψήφισμα.

Ανακοινώνοντας τα νέα το βράδυ της Κυριακής, το Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι ο Τρας θα είναι πλέον συμπρόεδρος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Μικτής Επιτροπής που έχει συσταθεί για να επιβλέπει την εφαρμογή της συμφωνίας για το Brexit.

Θα γίνει επικεφαλής διαπραγματεύτρια με την ΕΕ για το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, την επίμαχη συνοριακή συμφωνία μετά το Brexit που προκαλεί συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ πέρυσι.

Η Τρας ηγήθηκε του Υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου, στο οποίο ανατέθηκε η σύναψη εμπορικών συμφωνιών μετά το Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι τις αρχές του έτους, όταν προήχθη από τον Τζόνσον σε Υπουργό Εξωτερικών.

Έχει σταθερά καλές δημοσκοπικές επιδόσεις ανάμεσα στα μέλη του Συντηρητικού κόμματος και θεωρείται ισχυρή υποψήφια για μια μελλοντική ηγεσία των Τόρις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This