Μετάλλαξη Όμικρον: Εξαιρετικά μεταδοτική επειδή παρακάμπτει με μεγαλύτερη ευκολία την ανοσία των εμβολιασμένων

Καταγράφηκε έως 2,7-3,7 φορές περισσότερο μολυσματική σε σχέση με τη Δέλτα, σε 12.000 νοικοκυριά εμβολιασμένων Δανών

Must Read

Νέες πληροφορίες στο φως για την παγκοσμίως κυρίαρχη, πλέον, παραλλαγή Όμικρον, με μελέτη επιστημόνων από τη Δανία να αναφέρει πως έχει την ικανότητα να παρακάμπτει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, συγκριτικά με τη Δέλτα, την ανοσία των εμβολιασμένων.

Όπως δείχνει η εν λόγω μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, του Statistics Denmark και του Statens Serum Institut (SSI) και δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η συγκεκριμένη παραλλαγή του κορωνοϊού μεταδίδεται ταχύτερα, διότι είναι αποτελεσματικότερη στην παραβίαση της ανοσίας που έχει επιτευχθεί χάρις στα εμβόλια. Όπως σημειώνει το Reuters, η επιστημονική ομάδα, μελετώντας περί τα 12.000 νοικοκυριά στη Δανία στα μέσα του Δεκεμβρίου, διαπίστωσε ότι η Όμικρον είναι 2,7 έως 3,7 φορές περισσότερο μολυσματική σε σχέση με τη Δέλτα στους εμβολιασμένους Δανούς.

«Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν ότι η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην παράκαμψη της ανοσίας, μάλλον, παρά στην εγγενή αύξηση της βασικής μεταδοτικότητας», αναφέρουν οι ερευνητές. Επισημαίνεται πως το 78% των Δανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 48% έχουν λάβει την τρίτη αναμνηστική δόση. Περισσότεροι από 8 στους 10 Δανούς, εξάλλου, έχουν λάβει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η αναμνηστική δόση «θωρακίζει»

Η μελέτη έδειξε, επίσης, ότι τα άτομα που έχουν λάβει τρίτη (αναμνηστική) δόση έχουν μικρότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό, ανεξαρτήτως παραλλαγής, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 εξακολουθεί να παρέχει σημαντική προστασία έναντι της σοβαρής νόσου, ακόμη περισσότερο δε οι αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων, ανεξάρτητα από την ενδεχόμενη μερική μείωση της αποτελεσματικότητας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This