Την παρέμβαση της Ρωσίας ζητά ο πρόεδρος του Καζακστάν εν μέσω πλιάτσικου και χάους

Για «πορτοκαλί επανάσταση» κάνουν λόγο Ρώσοι αναλυτές

Must Read

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Tokayev ζήτησε επίσημα από τα μέλη του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) με επικεφαλής τον Ρωσία, βοήθεια για την ασφάλεια για την αντιμετώπιση των ανεξέλεγχων ταραχών στο Almaty και άλλες περιοχές της χώρας.

Η κατάσταση στο Καζακστάν έχει τεθεί εκτός ελέγχου με το πλιάτσικο να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Βίντεο δείχνουν μπουλντόζες να εισβάλουν σε τράπεζες και καταστήματα, Ενώ ταραξίες έχουν εισβάλει σε αστυνομικά τμήματα και έχουν κλέψει πολλά όπλα τα οποία βρίσκονται στα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή ειδικές δυνάμεις του Καζακστάν επιχειρούν προκειμένου να ανακαταλάβουν οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην πρωτεύουσα. Ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ των ειδικών δυνάμεων και διαδηλωτών.

Η Ρωσία είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Στο Καζακστάν υπάρχει το περιβόητο κοσμοδρόμιο από το οποίο εκπορεύεται όλη η διαστημική δραστηριότητα της Ρωσίας.

Ορισμένοι ρώσοι αναλυτές πάντως, βλέπουν «αμερικανικό δάκτυλο» πίσω από τις ταραχές, ως μοχλό πίεσης εν όψει των συνομιλιών με την Ουκρανία. Τονίζουν μάλιστα ότι μέρος των ταραχών ξεκίνησε από το προσωπικό του αμερικανικού κολοσσού της Chevron που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της χώρας.

https://twitter.com/babaktaghvaee/status/1478819311846400004?s=21

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This