Προειδοποίηση της Ρωσίας στην Τουρκία για το Καζακστάν, μέσω «περίεργου» δημοσιεύματος

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για τουρκική εμπλοκή στο χάος της πρώην σοβιετικής Δημοκρατίας

Must Read

Μπορεί πολλές τουρκικές εφημερίδες να μην έκρυψαν την χαρά τους για τις δραματικές εξελίξεις στο Καζακστάν, φαίνεται όμως ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την μετατροπή μίας χώρας στην οποία διατηρεί ισχυρά συμφέροντα όπως το Καζακστάν, σε Συρία.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το Καζακστάν αποτελεί την βάση του Κοσμοδρομίου, από όπου γίνονται όλες οι διαστημικές αποστολές της Ρωσίας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο πρόεδρος Πούτιν αντέδρασε ακαριαία στο αίτημα του υπό παραίτηση πρόεδρο του Καζακστάν και έστειλε επίλεκτες δυνάμεις για να επιβάλουν την τάξη.

Με την απόφαση του αυτή ο Πούτιν αναγνωρίζει ντε φάκτο ότι η δημιουργία ταραχών στο Καζακστάν είναι αποτέλεσμα «εξωτερικής απειλής». Και αυτή η απειλή μπορεί να έχει μόνο ένα όνομα: Τουρκία!

Αυτό ακριβώς τονίζει το ρωσικό πρακτορείο Regnum στο δημοσίευμα του: «Η οξεία κρίση στο Καζακστάν, το ενδιάμεσο αποκορύφωμά της με την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας- CSTO στη χώρα αυτή, η οποία, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη, «μπορεί να δράσει μόνο σε περίπτωση απειλής ή επίθεσης», προσελκύουν αυξημένη προσοχή στον κόσμο, μεταξύ των πολιτικών και εμπειρογνωμόνων.

Άρα, για να γίνει η στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας, θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει περίπτωση είτε απειλής είτε επίθεσης από το εξωτερικό.

Στο ίδιο ρώσικο δημοσίευμα, εμπεριέχεται και η «ενθουσιώδης» δημοσίευση της τουρκικής Habertürk, η οποία αναφέρει ότι «όλα μόλις αρχίζουν και σύντομα το Ανατολικό Τουρκεστάν θα γίνει η αρένα ενός σπουδαίου παιχνιδιού»!

Το δημοσίευμα αυτό στην ουσία αποκαλύπτει τις τουρκικές επιδιώξεις, καθώς ο Ερντογάν δεν έχει κρύψει πως θεωρεί και το Καζακστάν ως ένα κράτος το οποίο συμπεριλαμβάνει το μεγάλο τουρκικό έθνος!

Καζακστάν – ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων που συνελήφθη

Η σύλληψη κορυφαίου στελέχους των «Γκρίζων Λύκων» του Καζακστάν, το οποίο μάλιστα διατηρούσε στενές σχέσεις με την Τουρκία, δείχνει τι ακριβώς θα επακολουθήσει.

Η κατάληξη του ρωσικού δημοσιεύματος, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Στέλνει ένα εξαιρετικά σκληρό μήνυμα στην Τουρκία, μία σαφέστατη προειδοποίηση. Καταλήγει λοιπόν το δημοσίευμα λέγοντας:

«Όπως και στο Καζακστάν, υπάρχει το πρόβλημα της αλλαγής της εξουσίας και ο πληθωρισμός που είναι αχαλίνωτος.

Και ο κύριος παράγοντας είναι η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου και των καυσίμων, για να μην αναφέρουμε την ξηρασία.

Και στην Τουρκία όλα μπορούν να φουντώσουν «ξαφνικά»!

Ο Πούτιν λοιπόν προειδοποιεί τον Ερντογάν να προσέχει πάρα πολύ με τα παιχνίδια που κάνει στην πρώην σοβιετική Δημοκρατία, διότι μπορούν να του γυρίσουν «μπούμερανγκ».

Μεταφράσεις από το Βαλκανικό Περισκόπιο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This