Ο Τζόκοβιτς είχε κάνει δωρεά στην Αυστραλία μετά τις πυρκαγιές του 2020! Και τον «ευχαριστούν» παγιδεύοντας τον…

…και τώρα υφίσταται αυτόν τον πρωτοφανή διασυρμό από την χώρα που ευεργέτησε

Must Read

Η υπόθεση Τζόκοβιτς και η συμπεριφορά της αυστραλιανής κυβέρνησης απέναντι του, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και συγκρούσεις παγκοσμίως.

Αυτό όμως που δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, είναι πως ο φιλάνθρωπος Νόβακ Τζόκοβιτς, είχε κάνει προσωπική δωρεά αρκετών χιλιάδων δολαρίων στην Αυστραλία για την ανακούφιση των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2020.

Επίσης ως πρόεδρος της ένωσης αθλητών τένις (ATP), είχε εξαγγείλει την μεγάλη δωρεά 725.000 δολαρίων Αυστραλίας για τον ίδιο σκοπό.

Η κίνηση τότε του Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν άμεση αμέσως μετά την ενέργεια της Σαράποβα να δωρίσει 25.000 $ για την ανακούφιση των πληγέντων αυστραλών από τις πυρκαγιές

Ο διάλογος στο Twitter μεταξύ Τζόκοβιτς και Σαράποβα

Και η ανακοίνωση Τζόκοβιτς για την μεγάλη δωρεά του ATP στην Αυστραλία:

Το ATP θα δωρίσει 725.000 $ στο WWF Australian Wildlife and Nature Recovery Fund ως μέρος των προσπαθειών ανακούφισης από τις δασικές πυρκαγιές.

Η δωρεά των παικτών ανακοινώθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Η Αυστραλία καιγόταν για σχεδόν τρεις μήνες και οι πυρκαγιές είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους, κατέστρεψαν 2000 σπίτια και εκατομμύρια στρέμματα γης και άγριας ζωής.

“Αυτή η δωρεά με το ATP είναι για λογαριασμό όλων των παικτών και οι σκέψεις και η υποστήριξή μας απευθύνονται σε όλους όσους έχουν πληγεί”, δήλωνε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Παικτών της ATP, Τζόκοβιτς τότε και συμπλήρωνε το καταπληκτικό:

«Η Αυστραλία είναι μια καταπληκτική και φιλόξενη χώρα και νιώθουμε σαν το σπίτι μας στην αρχή κάθε σεζόν. Το να δούμε τέτοια καταστροφή στην άγρια ​​ζωή και τη φύση… μας συγκλόνισε.»

Αυτά δήλωνε τότε ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ο μεγάλος φιλάνθρωπος Νόβακ Τζόκοβιτς για την Αυστραλία. Και σήμερα η Αυστραλία του το «ανταποδίδει» με τον χειρότερο τρόπο.

Όπως όλα δείχνουν, ο Τζόκοβιτς έπεσε θύμα μιας πρωτοφανούς σκευωρίας. Με αποτέλεσμα να γίνεται αντικείμενο χλεύης, του κάθε εξευτελισμένου δημοσιογράφου, ο οποίος μάλιστα έχει βγάλει και λεφτά από την πανδημία. Διότι αυτή είναι η κατάντια. Τύποι όπως πολιτικοί και δημοσιογράφοι που έχουν θησαυρίσει από την υγειονομική κρίση, να χλευάζουν τον φιλάνθρωπο, παγκόσμιο πρωταθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει διάθεση εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας, σε Σερβία, Ιταλία, Ισπανία!

Η αποκάλυψη της παγίδας στον Τζόκοβιτς

Όπως αποκάλυψε το Bankingnews.gr νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους διοργανωτές του Australian Open.

Μια επιστολή που διέρρευσε αποκαλύπτει ότι οι μη εμβολιασμένοι αθλητές του τένις είχαν ενημερωθεί πως θα μπορούσαν να παρευρεθούν στο τουρνουά, υπό τον όρο ότι είχαν νοσήσει από κορωνοϊό τους προηγούμενους έξι μήνες.

Για τη συμμετοχή τους λοιπόν στο τουρνουά, όλοι οι αγωνιζόμενοι κλήθηκαν να υποβληθούν σε PCR τεστ για την Covid και τεστ αντισωμάτων που να αποδεικνύουν φυσική ανοσία, όπως αναφέρεται.
Έτσι, ο Djokovic ταξίδεψε στην Αυστραλία πιστεύοντας ότι του είχε χορηγηθεί ιατρική εξαίρεση για να μπει στη χώρα και να αγωνιστεί, αφού είχε στα χέρια του, όπως μεταδίδει η Daily Mail, πιστοποιητικό νόσησης.
Ωστόσο, τον σταμάτησαν στα σύνορα και του ακυρώθηκε η βίζα.
Aπό την άλλη, κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στο ABC Channel ότι ο Djokovic έδωσε στους αξιωματικούς της συνοριακής αστυνομίας ιατρική απαλλαγή σε επιστολόχαρτο του Tennis Australia, υπογεγραμμένο από τον επικεφαλής ιατρό της ομοσπονδίας.
Το τελευταίο απορρίφθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους.
Η κυβέρνηση είπε ότι είχε ήδη προειδοποιήσει την Tennis Australia γι’ αυτό.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται ότι η ευθύνη της Tennis Australia είναι ξεκάθαρη σε αυτό το φιάσκο.
Διότι, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα The Advertiser, οι αρχές της χώρας έχουν προειδοποιήσει δύο φορές τον διοργανωτή ότι μόλυνση μικρότερη των έξι μηνών δεν ισοδυναμεί με εμβολιασμό.
Ωστόσο, αυτό είναι το μήνυμα που φέρεται να έστειλε η Tennis Australia στις αρχές Δεκεμβρίου στους παίκτες, επομένως και στον Djokovic.
Στο έγγραφο που εστάλη στους παίκτες, η Tennis Australia περιέγραψε τη διαδικασία δύο βημάτων που απαιτούνται για να επιτραπεί σε έναν μη εμβολιασμένο παίκτη να αγωνιστεί στο Australian Open.
Αρχικά, απόκτηση πιστοποιητικού εξαίρεσης στο εξωτερικό που θα αποδεικνύει ότι το άτομο έχει προσβληθεί από την Covid-19 κατά τους τελευταίους έξι μήνες.
Στη συνέχεια, μια δεύτερη εξαίρεση εγκεκριμένη από ανεξάρτητο Αυστραλό γιατρό ή ομάδα ειδικών ιατρών.
Οι πιθανότητες του Djokovic να υπερασπιστεί τον τίτλο του εξαρτώνται πλέον από την απόφαση ενός ομοσπονδιακού δικαστή.
Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Η επιστολή των αυστραλών που δικαιώνει τον Νόβακ Τζόκοβιτς

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This