Εφιαλτική προειδοποίηση στους κατοίκους του Λονδίνου

Μην βγείτε από το σπίτι σας!

Must Read

Οι Λονδρέζοι κλήθηκαν να μειώσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, καθώς τα επίπεδα ρύπανσης στην πρωτεύουσα εκτινάσσονται στα ύψη. Ο σχετικός ιστότοπος της κυβέρνησης για την ατμοσφαιρική ρύπανση είχε προβλέψει τη χειρότερη δυνατή βαθμολογία. Ήτοι, 10/10 γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Την Παρασκευή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA) κατέταξε την ατμοσφαιρική ρύπανση του Λονδίνου με βαθμολογία 8 στα 10 στον σχετικό δείκτη. Η DEFRA είχε προβλέψει ένα «πολύ υψηλό» επίπεδο ρύπανσης,  10 στα 10, αλλά το αναθεώρησε προς τα κάτω σήμερα το πρωί.

Η βαθμολογία 8 στα 10, που θεωρείται «υψηλή», εξακολουθεί να συνοδεύεται από μια εφιαλτική προειδοποίηση: «Όποιος αισθάνεται δυσφορία όπως πόνο στα μάτια, βήχα ή πονόλαιμο θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της δραστηριότητας, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους».

Η DEFRA καλεί επίσης τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπνευστικές δυσκολίες να μειώσουν τις εξόδους τους.
Η κακή ποιότητα του αέρα έχει συνδεθεί με ένα φαινόμενο υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης που καλύπτει τη δυτική Ευρώπη και την έλλειψη ανέμου, που σημαίνει ότι οι εκπομπές διοξειδίου και άλλοι ρύποι δεν εξαφανίζονται.

Ο Simon Birkett, ιδρυτής και διευθυντής της Clean Air στο Λονδίνο, ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας «βράζουν κυριολεκτικά στο ζουμί τους με τις δικές μας αναθυμιάσεις παγιδευμένες στην άπνοια για μέρες».

«Είναι μια έντονη υπενθύμιση του πόσο πολύ χρειαζόμαστε να μειώσουμε τις εκπομπές των κτιρίων καθώς και τις εκπομπές ρύπων από την κυκλοφορία. Παρακαλώ μην ανάψετε ούτε τζάκι την Παρασκευή».

Λίγες ημέρες πριν, ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan είπε ότι η πόλη αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση «Μολυσμένου αέρα και κυκλοφοριακής συμφόρησης» και ζήτησε να μειωθεί η χρήση αυτοκινήτου.

Όταν πάντως ένας δυτικός οργανισμός καταγράφει την ανώτατη βαθμολογία που υπάρχει για ατμοσφαιρική ρύπανση, οι καιροί ου μενετοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This