Η ανακοίνωση της ATP για την απέλαση του Νόβακ Τζόκοβιτς – Οργή του προέδρου της Σερβίας

Must Read

«Η απουσία του από το Australian Open είναι μεγάλη απώλεια για το τένις» αναφέρει η ATP για την απουσία του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Australian Open.

Ο κορυφαίος τενίστας φεύγει δικαστικά ηττημένος και απογοητευμένος, αφού το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του με την αιτιολογία ότι η απόφασή του να μην εμβολιαστεί ενέχει…κίνδυνο για τη χώρα. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, αναμένεται να φύγει από την Αυστραλία στις 22:30 (13:30 ώρα Ελλάδας) με πτήση της Emirate για το Ντουμπάι και από εκεί θα πάει είτε στην πατρίδα του, είτε στην Ισπανία.

Η ανακοίνωση της ATP

Η απόφαση απέκλεισε το νο1 στην παγκόσμια κατάταξη από το Australian Open, που ξεκινά την Δευτέρα. Ένα τουρνουά που ο Σέρβος τενίστας έχει κερδίσει εννέα φορές, γεγονός που συνιστά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων των τριών τελευταίων διοργανώσεων.

«Η σημερινή απόφαση ακύρωσης της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς αποτελεί το τέλος μιας βαθιά λυπηρής σειράς γεγονότων. Τελικά, οι αποφάσεις των νομικών αρχών σχετικά με τη δημόσια υγεία θα πρέπει να είναι σεβαστές. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος να αξιολογηθούν τα γεγονότα και να γίνει γνώση της κατάστασης. Ανεξάρτητα από το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο, ο Νόβακ είναι ένας από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές και η απουσία του από το Australian Open αποτελεί απώλεια για το παιχνίδι. Ξέρουμε πόσο ταραχώδεις ήταν οι τελευταίες μέρες για τον Νόβακ και πόσο ήθελε να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και ανυπομονούμε να τον δούμε στο court σύντομα. H ATP εξακολουθεί να συμβουλεύει όλους τους παίκτες να εμβολιάζονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ATP.

«Πυρά» του προέδρου Σερβίας κατά Αυστραλίας

«Κυνήγι μαγισσών» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς την όλη διαδικασία που αντιμετώπισε ο Τζόκοβιτς, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον τενίστα και του δήλωσε ότι αγωνιά να τον συναντήσει στην Σερβία.

«Βασανίζετε τον Τζόκοβιτς 11 μέρες για να του εκδώσετε μία απόφαση την οποία γνωρίζατε από την πρώτη ημέρα. Αν λέγατε από την αρχή ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο τουρνουά ο Τζόκοβιτς δεν θα ερχόταν ή θα εμβολιαζόταν. Αντί για αυτό τον ταλαιπωρείτε και τον βασανίζετε 11 ημέρες» τόνισε ο Βούτσιτς φανερά εξοργισμένος.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εκτίμησε ότι πρόθεση των αυστραλιανών αρχών ήταν να ταπεινωθεί ο Τζόκοβιτς αλλά τελικά – όπως συμπέρανε – ταπεινώθηκε η Αυστραλία. «Ο Τζόκοβιτς μπορεί με το κεφάλι ψηλά να επιστρέψει στην Σερβία» καταλήγει στην δήλωση του ο Βούτσιτς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This