Η Βρετανία βάζει «τέλος» στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Η Τσεχία καταργεί την υποχρεωτικότητα

Χώρες της Ευρώπης λένε «stop» στον διαχωρισμό των πολιτών

Must Read

Την ώρα που στη χώρα μας οι χαμηλοσυνταξιούχοι τιμωρούνται με 100 ευρώ πρόστιμο το μήνα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί και οι πολίτες άνω των 18 που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση θα αντιμετωπίζονται ως ανεμβολίαστοι, χώρες της Ευρώπης αποτάσσουν την υποχρεωτικότητα και τα πιστοποιητικά.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της ισχύος του βασικού κορμού των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Αγγλία από την ερχόμενη εβδομάδα και το τέλος της απομόνωσης για τα περιστατικά της Covid-19 από τον Μάρτιο.

Από τις 27 Ιανουαρίου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι νομικά υποχρεωτική, η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα συνιστάται επισήμως και το υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα επιβάλλεται πλέον για την πρόσβαση σε νυκτερινά καταστήματα και στις μεγάλες συναθροίσεις, ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση της Τσεχίας δεν θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, καταργώντας το διάταγμα της προκάτοχης κυβέρνησης, που απαιτούσε από άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και από εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλειας να εμβολιάζονται υποχρεωτικά από τον Μάρτιο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πίτερ Φιάλα.

«Αυτό δεν αλλάζει τη στάση μας απέναντι στον εμβολιασμό, αυτός εξακολουθεί αναμφίβολα να είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της Covid-19… Ωστόσο, δεν βλέπουμε λόγους για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν θέλουμε να εμβαθύνουμε τον διχασμό στην κοινωνία», είπε ο Φιάλα σε συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This