Γερμανική έρευνα εμπλέκει τον πρώην Πάπα Βενέδικτο σε υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων!

Έρευνα σοκ για τους χειρισμούς υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Καθολική Εκκλησία

Must Read

Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος XVI γνώριζε για ιερείς που κακοποίησαν παιδιά όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μονάχου από το 1977 έως το 1981, αναφέρει έρευνα της δικηγορικής εταιρείας Westpfahl Spilker Wastl (WSW), απορρίπτοντας τις μακροχρόνιες αρνήσεις του Βενέδικτου.

«Ενημερώθηκε για τα γεγονότα», είπε ο δικηγόρος Μάρτιν Πους στο Μόναχο ως μέρος μιας επιτροπής που ανακοινώνει τα ευρήματα της έρευνας. «Πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά σε τέσσερις περιπτώσεις», είπε ο Πους.

«Δύο από αυτές τις υποθέσεις αφορούν κακοποιήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του και επικυρώθηκαν από το κράτος. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες παρέμειναν ενεργοί στην ποιμαντική».

Ο Βενέδικτος συνεχίζει να αρνείται τους ισχυρισμούς, είπαν οι δικηγόροι της δικηγορικής φίρμας Westpfahl Spilker Wastl σήμερα, καθώς αποκάλυψαν τα ευρήματα της έρευνάς τους για την ιστορική σεξουαλική κακοποίηση στην Αρχιεπισκοπή του Μονάχου εδώ και πολλές δεκαετίες.

Τα ευρήματα είναι μια καταδικαστική κρίση για τον πρώην Πάπα, τότε γνωστό ως καρδινάλιο Τζόζεφ Ράτζινγκερ, η οποία ακολουθεί χρόνια εικασιών για το πόσα τελικά ήξερε.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξαν υποθέσεις κακοποίησης», είπε ο Πους, αναφερόμενος στον Βενέδικτο. «Σε εκείνες τις περιπτώσεις αυτοί οι ιερείς συνέχισαν το έργο τους χωρίς κυρώσεις. Η εκκλησία δεν έκανε τίποτα. Ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε για ορισμένα γεγονότα, αν και πιστεύουμε ότι δεν είναι έτσι, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε», είπε ακόμα ο δικηγόρος.

Ο πρώην Πάπας «παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη τις τύχες των θυμάτων κακοποίησης» και είναι πλήρως «υπέρ της δημοσίευσης της έκθεσης του Μονάχου», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Γκέοργκ Γκενσβάιν στην εφημερίδα Bild.

Ο Βενέδικτος, 94 ετών, το 2013 έγινε ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε από το ρόλο εδώ και 600 χρόνια και τώρα ζει απομονωμένος σε ένα πρώην μοναστήρι εντός του Βατικανού.

Μια μελέτη που έγινε από τη Διάσκεψη των Γερμανών Επισκόπων το 2018 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 1.670 κληρικοί στη χώρα είχαν διαπράξει κάποιας μορφής σεξουαλική επίθεση εναντίον 3.677 ανηλίκων μεταξύ 1946 και 2014.

Ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων θεωρείται πολύ μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This