Απαίτηση – φωτιά από το ρωσικό ΥΠΕΞ για απόσυρση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι Αμερικάνοι θα απορρίψουν τις προτάσεις της Ρωσίας

Must Read

Επισήμως κοινοποιήθηκαν από το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας, οι σκληρές απαιτήσεις έναντι της Δύσης, προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία στην περιοχή.

Για πρώτη φορά, η Ρωσία θέτει θέμα απόσυρσης των νατοϊκών δυνάμεων από χώρες των Βαλκανίων. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών της Ρωσίας, αναφέρει ρητά ως έναν από τους όρους που έχει θέσει το Κρεμλίνο, την ολική απόσυρση των δυνάμεων της συμμαχίας από την Ρουμανία και την Βουλγαρία!

Θέμα Ελλάδας όπως είναι επόμενο, δεν έχει τεθεί αν και η Αλεξανδρούπολη έχει ενοχλήσει αφάνταστα την ρωσική πλευρά.

Η ρωσική πλευρά αποκάλυψε πως έχει ήδη ενημερώσει της ΗΠΑ για το σύνολο των απαιτήσεων και έχει λάβει την δέσμευση ότι θα έχει επίσημη απάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρακτικά πάντως θεωρείται αδύνατο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, να συνηγορήσουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Εάν οι νατοϊκές δυνάμεις αποσυρθούν από την Ρουμανία και την Βουλγαρία, θα μιλάμε για ένα χτύπημα άνευ προηγουμένου κατά της συμμαχίας, που θεωρείται αδιανόητο να πράξει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε όπου την είχε κάποια διαβεβαίωση από τον Μπάιντεν για μία σχετική υποχώρηση, αφού και μία από τις δύο χώρες να κερδίσει, πάλι είναι νίκη για το Κρεμλίνο.

Είτε η Ρωσία έχει αποφασίσει να κλιμακώσει, να επιδιώξει την ανεξαρτητοποίηση και προσάρτηση τον ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας και υποβάλλει απαιτήσεις που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα απορριφθούν.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This