Τύμπανα παγκοσμίου πολέμου στην Ουκρανία: Κίνηση – σοκ από το Ισραήλ, «ματ» από την Ρωσία

Το Ισραήλ ετοιμάζει μαζική εκκένωση 75.000 πολιτών Εβραικής καταγωγής από  την Αν. Ουκρανία!

Must Read

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Kίνηση-ματ ετοιμάζει η Ρωσία, καθώς σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας θα εξετάσει την αναγνώριση του DPR (Donetsk ) και του LPR (Luhansk) ως ανεξάρτητων κρατών τον Φεβρουάριο.

Τον Φεβρουάριο, το Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας θα εξετάσει την έκκληση της παράταξης του Κομμουνιστικού Κόμματος προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την αναγνώριση του DPR και του LPR, δήλωσε στο RIA Novosti ο Νικολάι Κολομέιτσεφ, αναπληρωτής πρόεδρος επικεφαλής της κομμουνιστικής παράταξης.

«Το Συμβούλιο της Δούμας αποφάσισε να εξετάσει το ψήφισμα τον Φεβρουάριο», είπε.

Στις 19 Ιανουαρίου, σε ένα προσχέδιο έκκλησης προς τον Πούτιν, βουλευτές της Κρατικής Δούμας από το Κομμουνιστικό Κόμμα του ζήτησαν να εξετάσει αυτό το θέμα. Κατά τη γνώμη τους, η αναγνώριση του DPR και του LPR ως ανεξάρτητων κρατών θα βοηθήσει στην προστασία των λαών των δημοκρατιών από εξωτερικές απειλές και θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή.

Επιπλέον, οι κομμουνιστές απηύθυναν έκκληση στον πρόεδρο ζητώντας να διεξαχθούν συνομιλίες με την ηγεσία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ το συντομότερο δυνατό προκειμένου να δημιουργηθεί μια νομική βάση για τις διακρατικές σχέσεις και να ρυθμιστούν όλες οι πτυχές της συνεργασίας και της αμοιβαίας βοήθειας.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ κήρυξαν την ανεξαρτησία τους την άνοιξη του 2014, μετά από πραξικόπημα στο Κίεβο. Έκτοτε, οι ουκρανικές αρχές διεξάγουν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους, τα θύματα της οποίας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ, ήταν περίπου 13.000 άτομα.

Οι συμφωνίες του Μινσκ για τη διευθέτηση της εμφύλιας σύγκρουσης προβλέπουν κατάπαυση του πυρός, απόσυρση βαρέων όπλων από τη γραμμή επαφής, καθώς και συνταγματική μεταρρύθμιση, βασικά στοιχεία της οποίας θα πρέπει να είναι η αποκέντρωση και η ψήφιση νόμου για το ειδικό καθεστώς ορισμένων περιοχών των περιφερειών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Ωστόσο, οι αρχές του Κιέβου καθυστερούν συνεχώς την εφαρμογή των συμφωνιών.

Tαυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει ένα στρατόπεδο και έχει αναπτύξει συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων στη Λευκορωσία, 200 χιλιόμετρα από το Κίεβο, ανέφερε η ερευνητική ομάδα Conflict Intelligence Team (CIT). Σύμφωνα με το CIT, η εκφόρτωση πυραυλικών συστημάτων Uragan από τον ρωσικό στρατό παρατηρήθηκε στον σταθμό Rechytsa στην περιοχή Gomel της Λευκορωσίας, βόρεια του Κιέβου. Αργότερα δημοσιεύτηκε φωτογραφία του στρατοπέδου με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Το Ισραήλ ετοιμάζει μαζική εκκένωση

Tο Ισραήλ ετοιμάζει μαζική εκκένωση 75.000 πολιτών Εβραικής καταγωγής από την Αν. Ουκρανία!   Την Κυριακή έγινε συνεδρίαση για να αποφασισθεί πως θα γίνει η έξοδος των πολιτών από την Ουκρανία.

Στην συνεδρίαση μετείχαν αξιωματούχοι από διάφορες ισραηλινές υπηρεσίες, όπως από το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο διασποράς, το γραφείο του πρωθυπουργού και το Εβραϊκό πρακτορείο.

Εκπρόσωπος του ”Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής του DPR.”

”Η διοίκηση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του DPR συνεχίζει να λαμβάνει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για επίθεση στο Ντονμπάς.

Ρωσία: Το Πολεμικό Ναυτικό ξεκινά ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα 

Τα πλοία θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις οι οποίες θα εστιάσουν στη ναυτική και αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε το RIA επικαλούμενο τον Στόλο της Βαλτικής

Είκοσι πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, συγκεκριμένα του Στόλου της Βαλτικής κατευθύνθηκαν σήμερα Δευτέρα προς τη Βαλτική Θάλασσα για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης για την Ουκρανία και αναφορών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να στείλουν επιπλέον στρατεύματα στην περιοχή.

Τα πλοία θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις οι οποίες θα εστιάσουν στη ναυτική και αντιαεροπορική άμυνα, ανέφερε το RIA επικαλούμενο τον Στόλο της Βαλτικής.

Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα «απαντήσει κατάλληλα» εάν η Ουάσιγκτον ενισχύσει τον αριθμό των στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, αφού η εφημερίδα New York Times ανέφερε σε δημοσίευμα της ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει μια τέτοια κίνηση.

ΝΑΤΟ: Στέλνει κι άλλα πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην Ανατολική Ευρώπη

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θέτει τα στρατεύματά του σε ετοιμότητα και στέλνει επιπλέον πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στις τοποθεσίες ανάπτυξης της συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με τη δήλωση του μπλοκ, η κίνηση προκλήθηκε από τη φερόμενη συνέχιση της «στρατιωτικής συσσώρευσης μέσα και γύρω από την Ουκρανία» από την πλευρά της Ρωσίας.

«Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την υπεράσπιση όλων των Συμμάχων, ενισχύοντας, μεταξύ άλλων, το ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας. Θα απαντάμε πάντα σε οποιαδήποτε επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας μας, προωθώντας τη συλλογική μας άμυνα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

 

 

 

https://twitter.com/UkrWarReport/status/1485293710510338050?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1485293710510338050%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pentapostagma.gr%2Fkosmos%2Fenoples-syrraxeis%2F7065132_me-dahtylo-stin-skandali-mahitika-fregates-kai-natoiki-etoimotita 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This