Βρετανία: Καταδικαστικό για τον Μπόρις Τζόνσον το πόρισμα για τα κορωνοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ!

Δική της έρευνα έχει ξεκινήσει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου

Must Read

Συγγνώμη ενώπιον του κοινοβουλίου αναγκάστηκε να ζητήσει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη έκθεση της ανώτατης υπαλλήλου Σου Γκρέι για το σκάνδαλο «partygate», με τα δεκάδες κορωνοπάρτι που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown και έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη», είπε ενώπιον του κοινοβουλίου ο Τζόνσον, τονίζοντας, ωστόσο, πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, θυμίζοντάς μας έναν πολύ γνωστό μας… Έλληνα πρωθυπουργό! «Συγγνώμη για τα πράγματα που δεν κάναμε σωστά και συγγνώμη για τον τρόπο που αυτό το θέμα αντιμετωπίστηκε», σημείωσε ο συντηρητικός ηγέτης ενώπιον των βουλευτών. «Κατάλαβα και θα το διορθώσω», συμπλήρωσε, υποσχόμενος διοικητικές αλλαγές στη λειτουργία της Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του παραμένει «άξια εμπιστοσύνης», αναφέροντας τα επιτεύγματα μετά το Brexit, την επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά του κορωνοϊού ή ακόμα και την απάντησή του στην ουκρανική κρίση. «Θέλω να πω στους πολίτες αυτής της χώρας: Γνωρίζω ποιο είναι το θέμα, είναι εάν αυτήν την κυβέρνηση μπορεί να την εμπιστευτεί κανείς για να τα καταφέρει και απαντώ ναι μπορείτε να μας εμπιστευτείτε, ναι, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε ότι θα καταφέρουμε», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο 12σελιδο πόρισμα, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η «αποτυχία της ηγεσίας», με την Γκρέι να αναφέρει ότι κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις δε θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί καθόλου και κάποιες άλλες δε θα έπρεπε να γίνουν έτσι όπως έγιναν. Σύμφωνα με αναλυτές στο Λονδίνο, το πόρισμα της ανώτατης υπαλλήλου είναι εξαιρετικά επικριτικό για τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Περισσότερες πληροφορίες

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στην έκθεση της Σου Γκρέι δεν περιλαμβάνονται ονόματα ή αποδείξεις που σχετίζονται με την έρευνά της. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου από την προηγούμενη εβδομάδα τής ζήτησε να τα παραλείψει, αφού έχει ξεκινήσει δική της έρευνα, από την οποία μπορεί να προκύψουν ακόμη και νομικές ευθύνες. Η Γκρέι, πάντως, επισήμανε με νόημα πως έχει περισσότερες πληροφορίες, τις οποίες επιφυλάσσεται να δημοσιοποιήσει όταν η αστυνομία θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα της.

Με μεγάλο ενδιαφέρων αναμένεται, πλέον, η αντίδραση των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος, πολλοί από τους οποίους έχουν δηλώσει ότι θα αποφασίσουν αν θα καταθέσουν αίτημα μομφής για τον Μπόρις Τζόνσον στη σχετική επιτροπή του κόμματος, μόλις διαβάσουν το πόρισμα της Σου Γκρέι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This