Έπιασε δουλειά το… ευαίσθητο ΔΝΤ: Θα βοηθήσει χώρες που θα επηρεαστούν από πιθανή σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας!

Να πατήσει και σε άλλες χώρες το «πόδι» του επιδιώκει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να τις δέσει χειροπόδαρα!

Must Read

Το… φιλεύσπλαχνο ΔΝΤ τρίβει τα χέρια του και περιμένει εναγωνίως την σύγκρουση ΡωσίαςΟυκρανίας, για να επωφεληθεί βεβαίως-βεβαίως!

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα σε όσα είπε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σε φόρουμ που οργάνωσε η εφημερίδα Washington Post. Έτσι λοιπόν μας ενημέρωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να… βοηθήσει τις χώρες που θα επηρεαστούν από ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως και από τις πιθανές κυρώσεις που θα επιβάλουν οι κυβερνήσεις Δυτικών χωρών!

Μάλιστα, όπως τόνισε η Γκεοργκίεβα, οι κυρώσεις θα επηρεάσουν οικονομικές συναλλαγές, καθώς και τη λειτουργία του χρηματοοικονομικού συστήματος. Και αυτό γιατί μπορεί η Ρωσία αποσυνδεθεί από το σύστημα Swift, που ρυθμίζει τις διεθνείς διατραπεζικές συναλλαγές. Και εξήγησε ότι το ΔΝΤ έχει ακόμη δανειστική ικανότητα ύψος 700 δις δολαρίων!

Βεβαίως έριξε και μια έκκληση για να βρεθεί ειρηνική λύση, όμως ως γνωστόν οι ειρηνικές λύσεις δεν φέρνουν κέρδη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που κερδίζει από τις κρίσεις και σε χρήμα και σε επιρροή! Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το Ταμείο ήδη υλοποιεί στην Ουκρανία πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους 2,2 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This