Μαρόκο: Εγκλωβισμένος για 5η μέρα ο 5χρονος – Διασώστες και γιατροί έχουν εισέλθει στο τούνελ

Σε κρίσιμο στάδιο η επιχείρηση  απεγκλωβισμού

Must Read

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη την προσπάθεια διάσωσης του 5χρονου Ράιαν στο Μαρόκο.

Οι μαροκινοί διασώστες έχουν εισέλθει από νωρίς το απόγευμα στο τούνελ που οδηγεί στον θύλακα όπου βρίσκεται το πεντάχρονο παιδί που βρίσκεται παγιδευμένο εδώ και πέντε ημέρες στο πηγάδι. 

Οι διασώστες συνοδεύονται από ιατρική ομάδα, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξαναβγούν στην επιφάνεια. Πάντως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για τον Ράιαν μιας και από την κάμερα που έχουν τοποθετήσει προκειμένου να τον παρακολουθούν είναι ξαπλωμένος στο πλευρό και είναι αδύνατον να πει κανείς με βεβαιότητα εάν είναι ζωντανός, δήλωσε ένας διασώστης.

Οι διασώστες έχουν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και έχουν κατεβάσει μπουκάλια με νερό, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί τα χρησιμοποίησε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι διασώστες απέχουν μόλις δύο μέτρα από τον  5χρονο και οι εργασίες διάνοιξης του οριζόντιου τούνελ μήκους λίγων μέτρων προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς ο κίνδυνος κατολίσθησης είναι πολύ μεγάλος.

Στην είσοδο του τούνελ βρίσκεται ομάδα πυροσβεστών, ένα ασθενοφόρο και ένα ελικόπτερο με ιατρικό εξοπλισμό. Ιατρικός εξοπλισμός και υλικό έχουν προωθηθεί και στο εσωτερικό του τούνελ.

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο σημείο

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, πλήθος χιλιάδων ανθρώπων έχει συρρεύσει και κατασκηνώσει παρά το κρύο στην ορεινή αυτή περιοχή του Ριφ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Πάντως, έχουν τοποθετηθεί μεταλλικά φράγματα για να εμποδίσουν το πλήθος να πλησιάσει.

Καθώς οι εργασίες προχωρούν, οι άνθρωποι φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και χειροκροτούν για να ενθαρρύνουν τους διασώστες.

Το δράμα του Ράιαν έχει προκαλέσει κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

https://twitter.com/AliShinaan/status/1489922765146984452?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1489922765146984452%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F1208816%2Fmaroko-eglovismenos-gia-5i-imera-sto-pigadi-o-mikros-rayan-plisiazoun-koda-tou-oi-diasostes%2F

Διαβάστε ακόμα: Αγωνία για τον 5χρονο που έπεσε σε πηγάδι στο Μαρόκο – Φοβισμένος και νηστικός για 4η μέρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This