Καναδάς: Στα «χέρια» των διαδηλωτών παραμένει η Οτάβα – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην πρωτεύουσα

Οι διαμαρτυρόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την... κατάληψη, μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων!

Must Read

Για περισσότερο από μια εβδομάδα παραμένει αποκλεισμένη η Οτάβα, καθώς πολλές χιλιάδες διαδηλωτών που διαμαρτύρονται ενάντια στους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, έχουν «εγκατασταθεί» στο σημείο, ενώ δεκάδες φορτηγά έχουν «παραλύσει» το κέντρο της πρωτεύουσας του Καναδά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Οτάβα Τζιμ Γουότσον η κατάσταση είναι «εκτός ελέγχου». «Αυτήν την στιγμή η κατάσταση είναι τελείως εκτός ελέγχου, διότι τον νόμο τον κάνουν οι διαμαρτυρόμενοι», δήλωσε ο δήμαρχος σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, κάνοντας την διαπίστωση ότι οι διαδηλωτές είναι «πολύ περισσότεροι από τους αστυνομικούς». «Χάνουμε την μάχη … πρέπει να ξαναπάρουμε πίσω την πόλη μας», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την συμπεριφορά των διαδηλωτών που κλείνουν τους δρόμους και ενεργοποιούν χωρίς διακοπή τα κλάξον.

https://twitter.com/CdnResistance/status/1490391647498211329

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα στο σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ήταν επικεντρωμένες στην καναδική πρωτεύουσα επεκτάθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις του Καναδά, καθώς παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αλλά σαφώς μικρότερης κλίμακας, οργανώθηκαν το Σάββατο στο Τορόντο, το Κεμπέκ και το Γουίνιπεγκ και συνεχίσθηκαν την Κυριακή, κυρίως στο Κεμπέκ.

Το κίνημα που βαφτίστηκε «κονβόι της ελευθερίας» είχε αρχικό στόχο την διαμαρτυρία κατά του μέτρου που υποχρέωνε όλους τους οδηγούς φορτηγών να είναι εμβολιασμένοι, για να διασχίζουν τα σύνορα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, αλλά σύντομα μετατράπηκε σε κίνημα κατά των υγειονομικών μέτρων συνολικά και, για ορισμένους, κατά της κυβέρνησης Τριντό. Μάλιστα, οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του κέντρου της Οτάβα, μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This