Οι ΗΠΑ δίνουν 10 εκατομμύρια δολάρια για το «κεφάλι» του ηγέτη του ISIS-K!

Αμοιβή προσφέρεται και για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών της πολύνεκρης επίθεσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τον περασμένο Αύγουστο

Must Read

Αμοιβή «έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων» ανακοίνωσαν επίσημα ότι προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην αναγνώριση ή στον εντοπισμό του Σαναουλάχ Γκαφάρι, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), καθώς και για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών της πολύνεκρης επίθεσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Γκαφάρι ανέλαβε επικεφαλής του ISIS-K τον Ιούνιο του 2020 και έκτοτε υπήρξε υπεύθυνος για όλες τις επιχειρήσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Αφγανιστάν και για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις αυτές, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τον περασμένο Νοέμβριο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε συμπεριλάβει τον Γκαφάρι στη λίστα με τους «ειδικά χαρακτηρισμένους διεθνείς τρομοκράτες».

Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε την Παρασκευή πως ένας βομβιστής του Ισλαμικού Κράτους έφερε μόνος του εις πέρας τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στις 26 Αυγούστου 2021, σκοτώνοντας 13 Αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερους από 170 Αφγανούς. Η συγκεκριμένη επίθεση σημειώθηκε την ώρα που Αμερικανοί στρατιώτες επιχειρούσαν να βοηθήσουν Αμερικανούς και Αφγανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, εν μέσω του χάους που προκλήθηκε μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Τον περασμένο Νοέμβριο Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούσαν πως το ISIS-K θα μπορούσε να βρεθεί σε θέση να εξαπολύσει μία επίθεση εκτός Αφγανιστάν μέσα σε διάστημα 6 έως 12 μηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This