Αναγνώριση προσώπου για είσοδο σε ιστοσελίδες πορνό!

Αντιδράσεις στην Αυστραλία για την πιθανή μέθοδο επαλήθευσης της ηλικίας - Τι αποφάσισε το Ηνωμένο Βασίλειο

Must Read

Δύο κυβερνητικές υπηρεσίες στην Αυστραλία συνεργάζονται για να επεκτείνουν τις δοκιμές της τεχνολογίας επαλήθευσης ηλικίας σε ιστότοπους πορνό, με την αναγνώριση προσώπου να θεωρείται μεταξύ των πιθανών επιλογών, αποκάλυψαν έγγραφα που διέρρευσαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Canberra Times, το Γραφείο του Επιτρόπου eSafety και η Υπηρεσία Ψηφιακού Μετασχηματισμού (DTA) έχουν εμπλακεί σε δοκιμές μέσων επαλήθευσης ηλικίας για διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και πωλήσεις αλκοόλ από τα τέλη του 2021.

Και αυτό το πρόγραμμα θα επεκταθεί για να περιλαμβάνει πορνογραφικούς ιστότοπους κάποια στιγμή μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

«Η αναγνώριση προσώπου έχει προταθεί μεταξύ των εργαλείων για τους ενήλικες θεατές ικανοποίησης για να αποδείξουν ότι είναι 18 ετών και άνω», αναφέρεται σε σημειώσεις που υποβλήθηκαν στην επίτροπο eSafety, Julie Inman-Grant το περασμένο φθινόπωρο.

Και οι δύο υπηρεσίες έχουν διαψεύσει στα ΜΜΕ τη δοκιμή τεχνολογίας επαλήθευσης ηλικίας για πορνογραφικούς ιστότοπους. Ωστόσο, το Γραφείο της Επιτρόπου eSafety αναγνώρισε ότι διέταξε έναν «οδικό χάρτη» για δοκιμές παρόμοιες με αυτές που περιγράφουν οι Canberra Times το 2020, μετά από συστάσεις μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας είπε ότι το eSafety είχε επικεντρωθεί στον εντοπισμό των πιο αποτελεσματικών εργαλείων επαλήθευσης που διατηρούν το απόρρητο, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν έχει ακόμη σχηματίσει άποψη για τη χρήση κάποιας συγκεκριμένης τεχνολογίας».

Η Samantha Floreani της Digital Rights Watch Australia εξέφρασε ανησυχία για την έκθεση, λέγοντας στο VICE ότι «οποιοδήποτε σύστημα καταγράφει, αρχειοθετεί ή τεκμηριώνει με άλλον τρόπο την πρόσβαση ατόμων σε πορνογραφία ή άλλο περιορισμένο υλικό, μας καθιστά όλους λιγότερο ασφαλείς και αποτελεί αδικαιολόγητη παραβίαση του απορρήτου μας».

Όσον αφορά την τεχνολογία επαλήθευσης ηλικίας, δεν έχει ακρίβεια και επιτρέπει την εύκολη παράκαμψη μέσω της χρήσης VPN, επεσήμανε η ακτιβίστρια. Η αναγνώριση προσώπου, ειδικότερα, ήταν «λιγότερο ακριβής στα πρόσωπα των γυναικών, των μη δυαδικών ατόμων και των ατόμων με πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος».

Οι πλατφόρμες των ιστοσελίδων πορνό θα αποφασίζουν για την ταυτοποίηση στη Βρετανία

Όμως, ενώ στην Αυστραλία ακόμα υπάρχουν εικασίες σχετικά με αυτό, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται ήδη μια ανάσα από την επίσημη θέσπιση της επαλήθευσης ηλικίας για τους χρήστες των πορνό ιστοτόπων της.

Την Τρίτη, ο Βρετανός υπουργός ψηφιακής τεχνολογίας Κρις Φιλπ ανακοίνωσε τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο του περασμένου έτους, περιγράφοντάς τες ως «παγκοσμίως κορυφαία μέτρα για την προστασία των παιδιών από την πρόσβαση στην πορνογραφία στο διαδίκτυο».

Οι προτεινόμενες αλλαγές θα αναγκάσουν τους ιστότοπους για ενηλίκους να εισάγουν «ισχυρούς ελέγχους» για να διασφαλίσουν ότι οι θεατές τους έχουν την κατάλληλη ηλικία. Εναπόκειται στις πλατφόρμες να αποφασίσουν για τα συγκεκριμένα εργαλεία επαλήθευσης ηλικίας, αλλά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την υποβολή δεδομένων πιστωτικών καρτών των χρηστών ή την απεύθυνση σε υπηρεσίες τρίτων για επιβεβαίωση της ηλικίας τους σε σχέση με τη βάση δεδομένων της κυβέρνησης.

Οι ιστότοποι που παραβιάζουν αυτούς τους κανόνες θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως και 10% των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή πολυμέσων Ofcom ή να καταλήξουν με αποκλεισμό πρόσβασης στην ιστοσελίδα στη χώρα.

Οι τροπολογίες αναμένεται να κατατεθούν στο κοινοβούλιο τους επόμενους μήνες και να εισαχθούν «το συντομότερο δυνατό» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This