Για παράνομη πολεμική προπαγάνδα καταγγέλλει η Ζαχάροβα ΗΠΑ και Βρετανία

«Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έβγαλαν ένα εργαλείο από τη φαρέτρα τους που κρατούσαν εδώ και μισό αιώνα»

Must Read

Για «παράνομη πολεμική προπαγάνδα» που απαγορεύεται από το Διεθνές Σύμφωνο του ΟΗΕ για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα κατήγγειλε ΗΠΑ και Βρετανία η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία θα εισβάλει στη χώρα την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Ζελένσκι!

Ουσιαστικά αναφέρθηκε σε προπαγανδιστικούς μηχανισμούς των δυο χωρών που έχουν πάρει «φωτιά» τις τελευταίες μέρες, παραβιάζοντας τη συνθήκη του 1966, η οποία υπογράφηκε εν μέσω Ψυχρού Πολέμου στη Νέα Υόρκη και επιβάλει κυρώσεις σε χώρες που υποκινούν τον πόλεμο και το μίσος.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η πολεμική προπαγάνδα στην πιο αγνή της μορφή. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έβγαλαν ένα εργαλείο από τη φαρέτρα τους που κρατούσαν εδώ και μισό αιώνα. Και τώρα το φιγουράρουν, υποστηρίζοντας την ελεγχόμενη υστερία μέσω του CNN, του Bloomberg και των βρετανικών ταμπλόιντ, επηρεάζοντας έτσι την κοινή γνώμη στις χώρες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ τόνισε ότι Λονδίνο και Ουάσιγκτον «προκαλούν βία παρέχοντας όπλα στην Ουκρανία» και «στέλνουν εκπαιδευτές και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις». Και επεσήμανε ότι ενώ η Ρωσία διαψεύδει ότι στα σύνορα με την Ουκρανία έχει μεταφέρει περισσότερους από 100 χιλιάδες στρατιώτες, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να την κατηγορούν για μετακίνηση στρατού, χρησιμοποιώντας την πολεμική προπαγάνδα για να πείσουν ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για επίθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This