Υπόθεση Mουσκάαν Kαν – Πως Τουρκία και Πακιστάν θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Ινδία

Must Read

Σύμφωνα με τα καθεστωτικά μέσα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, η Mουσκάαν Kαν έγινε «το πρόσωπο της αντίστασης για τις νεαρές Ινδές μουσουλμάνες εν μέσω μιας κλιμακούμενης διαμάχης για τα χιτζάμπ στη χώρα.»

Γράφει ο Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Έτσι μας παρουσιάζουν την είδηση όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ολα ξεκίνησαν όταν φοιτήτριες σε ένα πανεπιστημιακό κολέγιο, στην περιοχή Ουντούπι της Καρνατάκα στην Ινδία, άρχισαν να διαμαρτύρονται τον περασμένο μήνα για την απαγόρευση της μαντίλας – το κολέγιο είπε ότι οι φοιτήτριες μπορούν να φορούν χιτζάμπ στην πανεπιστημιούπολη αλλά όχι και στην τάξη.

Καθώς οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες σε ορισμένα μέρη, η κυβέρνηση της Καρνατάκα έκλεισε λύκεια και κολέγια – και το θέμα έφτασε ακόμη και στο ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας. Τριμελές συνταγματικό δικαστήριο πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση.

Τι αναφέρουν οι Ινδοί – Πως εμπλέκεται η Τουρκία και το Πακιστάν

Η Mουσκάαν Kαν, μια 18χρονη φοιτήτρια έγινε το έντονο θέμα συζήτησης στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μέσα σε μια νύχτα. Επιπλέον, το hashtag #Muskan και άλλα σχετικά hashtags είναι τα πιο trending Hashtags αυτές τις μέρες. Πολλές διεθνείς προσωπικότητες και εταιρείες είχαν μοιραστεί τη γνώμη τους για το θέμα.

 

Υπάρχουν πολλές ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις που διαδίδονται στο διαδίκτυο σχετικά με τον Mουσκάαν. Για παράδειγμα,  η Τουρκία υποστήριξε αυτό το κορίτσι και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, το βοηθάει οικονομικά!

Το Twitter πλημμύρισε με πολλά Tweets που σχετίζονται με τη διαμάχη για το χιτζάμπ και την Mουσκάαν. Πολλές επώνυμες προσωπικότητες τάχθηκαν υπέρ της.

Σύντομα, η μάχη μεταξύ των αρχών του κολεγίου που επέβαλαν τον κώδικα ενδυμασίας και της φοιτήτριας που είναι ανένδοτες να φορούν Hijab πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Εκκρεμεί ακρόαση για αυτό το θέμα, αλλά το θέμα πήρε σύντομα μεγάλη φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε πολλές διαφορετικές αφηγήσεις αυτού του περιστατικού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, υπάρχουν περισσότεροι από 125 νέοι λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν για το συγκεκριμένο hashtag στις 9 Φεβρουαρίου 2022.

Παραδόξως, δεν υπάρχει κανένας λογαριασμός με το πραγματικό όνομα της Mουσκάαν στο Twitter.

Ο λογαριασμός AmanTweets60 άλλαξε σε @muskanind3467. Και, μετά από αυτό, αυτός ο λογαριασμός ανέβασε όσα περισσότερα ψευδή και παραπλανητικά tweets μπορούσε. Σε ένα από τα tweets, αυτός ο ψεύτικος λογαριασμός ευχαρίστησε τους Ταλιμπάν και σε ένα άλλο ευχαρίστησε το Khalistan (περιοχή που θέλει να αποσχιστεί από την Ινδία και υποστηρίζεται από το Πακιστάν). Η τοποθεσία αυτού του λογαριασμού ήταν το Πακιστάν.

Αυτός ο χρήστης έγινε μέλος του Twitter τον Δεκέμβριο του 2019. Πολύ έξυπνα, είχε διαγράψει όλα τα tweets του πριν από τις 8 Φεβρουαρίου 2022, την ημέρα που ξεκινά αυτή η διαμαρτυρία. Μετά από αυτό, άρχισε να στέλνει tweet για τη διαμαρτυρία Hijab.

Ομοίως, υπάρχουν πολλοί άλλοι ψεύτικοι λογαριασμοί με το όνομα Muskan όπως οι @muskankhan_0786, @musk_a_n, @muskan1O, @MuskanKhanbibi και πολλοί άλλοι.

Ο @SofikulRng αλληλεπίδρασε με περισσότερες από 40 φορές και ακολούθησαν οι @khawar_0fficial, @RealUsamaJ, @krakkistaaan με περισσότερα από 35 tweets το καθένα. Οι πέντε κορυφαίοι λογαριασμοί που αλληλεπιδρούσαν περισσότερο με το hashtag είναι από το Πακιστάν.

Μαζί με το hashtag #Muskan, υπήρχαν και άλλα hashtag που έτρεχαν υπερβολικά. Παράδειγμα- #allahuakbar, #MuslimGirls, #HijabRow, #Sherni, κ.λπ.

Ο μέγιστος αριθμός χρηστών που έκαναν tweet σε αυτό το hashtag ήταν από το Πακιστάν, με περισσότερους από 3000 χρήστες να κάνουν tweet για το θέμα. Στη συνέχεια, δεύτερη είναι η Ινδία με περισσότερους από 1000 χρήστες και οι ΗΠΑ με 80+ χρήστες. Τα tweets του Πακιστάν ήταν περίπου τρεις φορές περισσότερα από αυτά της Ινδίας.

Επομένως, πρέπει να καταλάβουμε πώς κάποιες εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις προσπαθούν να διαταράξουν την ειρήνη και την αρμονία της Ινδίας για να εκπληρώσουν την πονηρή ατζέντα τους. Όλα αυτά τα βρώμικα κόλπα δυσφημούν την Ινδία στο διεθνές φόρουμ και διαταράσσουν την εσωτερική ειρήνη της Ινδίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This