Βρετανία: Στο έλεος της σαρωτικής καταιγίδας «Γιούνις» η νότια Αγγλία – Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού το Λονδίνο!

Οι ριπές του ανέμου άγγιξαν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα, παραπέμποντας σε τυφώνα επιπέδου 1

Must Read

Τον… πανικό σκορπά τις τελευταίες ώρες η επέλαση της καταιγίδας «Γιούνις» στη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα τη νοτιοανατολική Αγγλία, με εκατοντάδες σχολεία και κολέγια να παραμένουν κλειστά σε Αγγλία και Ουαλία, σοβαρά προβλήματα να παρουσιάζονται στις οδικές και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και το αεροδρόμιο του Χίθροου να ανακοινώνει απανωτές ακυρώσεις πτήσεων.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για τη χειρότερη καταιγίδα των τελευταίων δεκαετιών, ενώ την ίδια ώρα προειδοποιούν πως παραπέμπει σε τυφώνα. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς η βρετανική πρωτεύουσα αναμένεται από ώρα σε ώρα να βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα», ενώ ανάλογη σύσταση έλαβαν και οι κάτοικοι της υπόλοιπης νοτιοανατολικής Αγγλίας, καθώς και της δυτικής Ουαλίας.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο στοιχεία του βρετανικού Υπουργείου Εσωτερικών, οι ριπές του ανέμου από την καταιγίδα «Γιούνις» έφθασαν σήμερα σε επίπεδα-ρεκόρ στο «Isle of Wight», το μεγαλύτερο νησί της Αγγλίας που βρίσκεται στη Μάγχη, αγγίζοντας τα… 195 χιλιόμετρα την ώρα!

Μάλιστα, η δύναμη των ανέμων είναι τέτοια, που κατάφεραν να παρασύρουν μέρος της… οροφής του περίφημου O2 Arena στο Λονδίνο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για φορτηγά που έχουν αναποδογυρίσει!

https://twitter.com/tagabhishek/status/1494686146114179073

Βίντεο που έχουν ανέβει στα social media, δείχνουν δέντρα να ξεριζώνονται από τους θυελλώδεις ανέμους και πελώρια κύματα να «σκάνε» στο φάρο του Νιου Χέιβεν, με τα  ακραία καιρικά φαινόμενα να παραπέμπουν σε τυφώνα επιπέδου 1, σύμφωνα με τα αμερικανικά μετεωρολογικά πρότυπα.

Σε «κόκκινο συναγερμό» το Λονδίνο

Ήδη από χθες Πέμπτη 17/2 οι αρχές τις νοτιοανατολικής Βρετανίας έχουν σημάνει συναγερμό για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ωστόσο η κόκκινη προειδοποίηση για την σφοδρή κακοκαιρία επεκτάθηκε σήμερα και για την πρωτεύουσα.

BRITAIN WEATHER STORM EUNICE

Περί τις 65 πτήσεις ακυρώθηκαν και άλλες 114 καθυστέρησαν περισσότερο από 15 λεπτά στο Χίθροου, ενώ 15 ακυρώσεις πτήσεων και 67 καθυστερήσεις σε πτήσεις ανακοινώθηκαν στο αεροδρόμιο Gatwick, με την British Airways να ανακοινώνει ότι ο ρυθμός των αεροσκαφών που επιτρέπεται να προσγειώνονται στο Χίθροου «μειώνεται λόγω των θυελλωδών ανέμων». Σύμφωνα δε με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Μεταφορών του Λονδίνου, λόγω των ισχυρών ανέμων εκτελούνται και μειωμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Μέσα στην ημέρα, μάλιστα, αναμένεται νέα συνεδρίαση της επιτροπής έκτακτων καταστάσεων Cobra, για τον τρόπο που θα διαχειριστεί η κυβέρνηση του Λονδίνου την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Την ίδια ώρα, στην Ουαλία ο στρατός είναι πανέτοιμος να βοηθήσει όπου χρειαστεί, ενώ, λόγω των καιρικών συνθηκών, σήμερα το πρωί περισσότερα από 55.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη γειτονική Ιρλανδία.

Σοβαρά προβλήματα και στη Γαλλία

Σε πορτοκαλί συναγερμό έχουν τεθεί πέντε διαμερίσματα στη βόρεια και βορειοδυτική Γαλλία, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και του κινδύνου μεγάλων κυμάτων από το πέρασμα της καταιγίδας «Γιούνις».

Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες ισχυροί άνεμοι πλήττουν τις γαλλικές ακτές, με τους μετεωρολόγους να επισημαίνουν ότι σταδιακά η κατάσταση θα γίνεται και πιο δύσκολη. Μάλιστα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να διαταραχθούν οι αεροπορικές και οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και να προκληθούν ζημιές στα δίκτυα τηλεφωνίας και ηλεκτρικού ρεύματος, οι Αρχές απηύθυναν έκκληση οι πολίτες να αποφύγουν δραστηριότητες που ενέχουν κινδύνους και να ενημερώνονται πριν από κάθε μετακίνησή τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This