Για επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία τις επόμενες μέρες μίλησε στο διάγγελμά του ο Μπάιντεν

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό των εδαφών των Συμμάχων μας» δήλωσε και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι δημιουργεί πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία

Must Read

Με καθυστέρηση μισής ώρας ξεκίνησε το νέο του διάγγελμα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Και ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία τις επόμενες μέρες, αν και υπήρχαν συνεχείς διαρροές ότι η Μόσχα θα «χτύπαγε» την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, όπως επανέλαβε ακόμη και ο ίδιος ο Ζελένσκι.

«Η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία τις επόμενες μέρες στοχεύοντας μάλιστα την πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο, με 2,5 εκατ. αθώους πολίτες» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι δημιουργεί πρόσχημα για να εισβάλει και ότι πρόκειται για κόλπο η προσπάθεια εκ μέρους της Ρωσίας να παρουσιάσει ότι γίνεται γενοκτονία των ρωσόφωνων. Και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση εισβολής η Ρωσία «θα το πληρώσει ακριβά».

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι ακόμη και τώρα δεν είναι αργά για να κάνει πίσω η Ρωσία και να συνεχιστεί η διπλωματία. Σημείωσε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση. «Αν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της, θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

«Έχουμε προειδοποιήσει τους συμμάχους μας. Αρνούμαστε να “τσιμπήσουμε” στο δόλωμα, καθώς η Ρωσία έχει ακροβολιστεί σε όλο το μήκος των συνόρων της Ουκρανίας» τόνισε στο διάγγελμά του και υπογράμμισε ότι το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να στείλουν στρατό στην Ουκρανία.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος προανήγγειλε συνάντηση του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν με τον Λαβρόφ στις 24 Φεβρουαρίου: «Αν η Ρωσία κινηθεί στρατιωτικά πριν από αυτή την ημερομηνία, θα σημαίνει ότι θα έχουν κλείσει την πόρτα στη διπλωματία και θα έχουν επιλέξει τον πόλεμο. Και θα πληρώσουν μεγάλο τίμημα για αυτό. Όχι μόνο από τις κυρώσεις μας, αλλά και επειδή θα έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή του κόσμου».

Και κλείνοντας το διάγγελμά του δήλωσε: «Πολλά πράγματα διχάζουν τον λαό μας και τον κόσμο μας. Ωστόσο, η ρωσική επιθετικότητα δεν είναι ένα από αυτά. Οι Αμερικάνοι είναι ενωμένοι. Η Ευρώπη είναι ενωμένη. Η διατλαντική κοινότητα είναι ενωμένη. Τα πολιτικά κόμματα σε αυτή τη χώρα είναι ενωμένα. Όλος ο ελεύθερος κόσμος είναι ενωμένος. Η Ρωσία έχει μια επιλογή μεταξύ του πολέμου και της συμφοράς που θα φέρει, και της διπλωματίας, που θα φέρει ένα πιο ασφαλές μέλλον για όλους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This