Εκατοντάδες άνθρωποι στην κηδεία του «Τούρκου Καραϊβάζ» – Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από 21χρονο εντολοδόχο!

Το θύμα κατηγορούσε τον -προερχόμενο από το κυβερνών κόμμα- δήμαρχο της πόλης του ότι παραχωρούσε συμβάσεις σε ομίλους προσκείμενους στο AKP...

Must Read

Μέσα στο γραφείο του πυροβόλησαν το Σάββατο τον πολύπειρο δημοσιογράφο Γκουνγκόρ Αρσλάν, διευθυντή και αρχισυντάκτη της τοπικής εφημερίδας «Ses Kocaeli» («Η Φωνή του Κοτζαελί»), στο Κοτζαελί της βορειοδυτικής Τουρκίας, ο οποίος και υπέκυψε στα τραύματά του.

Σήμερα, στην κηδεία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου έδωσαν το παρών περίπου 400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος της πόλης, καθώς επίσης και βουλευτές και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι, με τη χήρα του δολοφονηθέντα να ζητά από τις αρχές να λογοδοτήσουν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συγκεκριμένα, η Σούνα Αρσλάν φώναξε στον κυβερνήτη του Κοτζαελί, Σεντάρ Γιαβούζ, όταν πήγε να την συλλυπηθεί, «όπλισαν έναν νεαρό 21 ετών και τον οδήγησαν να διαπράξει αυτόν τον φόνο. Δεν μπορώ να το πιστέψω! Αποδώστε σας παρακαλώ δικαιοσύνη και να με συλλυπηθείτε όταν θα έχετε βρει τους δολοφόνους», αναφερόμενη σε εκείνους που όπλισαν το χέρι του νεαρού εκτελεστή, ο οποίος, όταν συνελήφθη μετά την πράξη του, φέρεται να ομολόγησε ότι τον «προσέλαβαν» δύο άνδρες, για να διαπράξει το αιματηρό έγκλημα.

Ο 60χρονος Γκουνγκόρ Αρσλάν βρισκόταν στο γραφείο του όταν εισέβαλε ο 21χρονος και τον πυροβόλησε πολλές φορές. Ο άτυχος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, όπου και ξεψύχησε λίγο αργότερα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Evrensel», που υποστηρίζει ότι είδε την κατάθεσή του δράστη, οι ηθικοί αυτουργοί φέρεται να διαβεβαίωσαν τον 21χρονο πως «ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του θα είχαν μπελάδες».

Ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς στην πόλη του

Από την πλευρά του, ο Ερόλ Εντέρογλου, εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα στην Τουρκία, είπε ότι ο δημοσιογράφος ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς στην πόλη του. Καταδίκασε τη δολοφονία και ζήτησε να ριχθεί άπλετο φως και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Στα δύο τελευταία άρθρα του, ο Αρσλάν κατηγορούσε τον δήμαρχο του Κοτζαελί, που προέρχεται από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ότι παραχωρούσε συμβάσεις σε ομίλους προσκείμενους στο κόμμα.

Ο 60χρονος δημοσιογράφος, πατέρας δύο παιδιών, είχε δεχτεί ήδη μια επίθεση και είχε μπει στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας για τα άρθρα του. «Πολλοί έβλεπαν στο πρόσωπό του το θάρρος με το οποίο αντιμετώπιζε τις υποθέσεις διαφθοράς», είπε ο Εντέρογλου. Αξίζει να σημειωθεί πως στον κατάλογο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου η Τουρκία βρίσκεται στην 153η θέση. Στην ίδια λίστα, η χώρα μας βρίσκεται στην 70η θέση, για όσους, τυχόν, αναρωτήθηκαν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This