Ο Τζόνσον ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Must Read

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν με το οποίο αναγνώρισε την ανεξαρτησία της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ»!

Ο Τζόνσον έκανε λόγο για κίνηση που ισοδυναμεί με «ανανεωμένη εισβολή» στην Ουκρανία και ανακοίνωσε ότι οι 5 ρωσικές τράπεζες Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Βlack Sea Bank αλλά και τρεις Ρώσοι με μεγάλη περιουσία, θα υποστούν κυρώσεις. Οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία κατέχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα δεσμευτούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι είναι ζωτικής σημασίας για το Λονδίνο να κρατήσει περισσότερες αυστηρές κυρώσεις ως απόθεμα για να τις επιβάλει στη Ρωσία αν η Μόσχα προχωρήσει σε περισσότερες ενέργειες στην Ουκρανία.

«Είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να διατηρήσουμε ως απόθεμα περαιτέρω αυστηρές κυρώσεις…ενόψει αυτού που πιθανόν να κάνει στη συνέχεια ο Πούτιν», είπε ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι «Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μια παρατεταμένη κρίση».

Από πλευράς του ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Keir Starmer χαρακτήρισε «σκοτεινή» τη χθεσινή ημέρα για την Ευρώπη σημειώνοντας ότι «ο Πούτιν θα βυθίσει την Ουκρανία σε ευρύτερο πόλεμο».

«Ο Πούτιν επιδιώκει τη διαίρεση και η Δύση πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Ο Πούτιν θεωρεί για τη Δύση ότι είναι πολύ διεφθαρμένη για να κάνει το σωστό και πρέπει να του αποδείξουμε ότι κάνει λάθος» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This