Ψυχολογικός πόλεμος: 5,000 Ουκρανούς ναζί «επικήρυξε» η Μόσχα

Ψυχολογικές επιχειρήσεις για να σπάσει το ηθικό των Ουκρανών

Must Read

Ο ψυχολογικός πόλεμος είναι εξίσου σημαντικός με το συμβατικό. Σε αυτό το πλαίσιο προφανώς έγκειται η είδηση ότι η Μόσχα έχει συντάξει μία λίστα 5000 ονομάτων Ουκρανών πολιτών, τους οποίους κατηγορεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για είδηση η οποία κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ταυτίζεται πλήρως με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα με την ξεκάθαρη θέση ότι η Μόσχα γνωρίζει όλους τους ναζί που συμμετείχαν στην «σφαγή της Οδησσού», όπου άμαχοι κάηκαν ζωντανοί ή δολοφονήθηκαν με βασανιστήρια, θα τους εντοπίσει και θα τους προσάγει στην δικαιοσύνη.

Η συγκεκριμένη λίστα υποτίθεται ότι περιλαμβάνει τα ονόματα όσων Ουκρανών ναζί πρωτοστάτησαν τόσο στην «Επιχείρηση ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης το 2014», στην σφαγή της Οδησσού και στους βομβαρδισμούς αμάχων στο Ντονμπάς.

Η είδηση πάντως έχει λάβει διαστάσεις και στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας φόβο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ναζιστική ταξιαρχία Αζόφ, είναι πλέον ενσωματωμένη στο ουκρανικό στρατό. Είναι αυτή μάλιστα που πρωτοστατούσε στα γεγονότα γύρω από την Μαριούπολη.

Η ψυχολογική διάσταση της συγκεκριμένης διαρροής πάντως, είναι ξεκάθαρη. Οι Ουκρανοί στρατιώτες που θα συλληφθούν μπορεί κάλλιστα να μην αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου, αλλά ως στυγνοί εγκληματίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ηθικό του ουκρανικού στρατού πιθανότατα είναι ο πρώτος στόχος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This