Απόφαση «βόμβα» από την Ε.Ε.: Παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία του Πούτιν και του Λαβρόφ

Που στοχεύει η διαρροή για το πιο σκληρό πακέτο κυρώσεων, ενώ βάσει νόμου οι αξιωματούχοι δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό;

Must Read

Με τρίτο πακέτο κυρώσεων «βόμβα» ετοιμάζεται να απαντήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, μετά τις καταγγελίες του ουκρανού πρόεδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για αδράνεια και ανεπαρκή αντίδραση της Ευρώπης. 

Ευρωπαίος αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο Reuters ότι η τρίτη δέσμη κυρώσεων θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρώπη.

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.

Η τρίτη σειρά κυρώσεων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σε ερώτηση αν οι εισαγωγές άνθρακα που κάνει η περιοχή του Ντονμπάς από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27 χθες. «Συζήτησαν πώς αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί σταδιακά», είπε.

Βάσει νόμου, κανένας από τους δύο αξιωματούχους δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό

Η συγκεκριμένη διαρροή ωστόσο, δεν αποκλείεται να αποτελεί προϊόν προπαγάνδας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει νόμου, κανένας από τους δύο αξιωματούχους δεν έχει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Επομένως δεν αποκλείεται να διαρρέουν τέτοιες πληροφορίες προκειμένου να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This