Φλέγεται το Κίεβο – «Καταθέστε τα όπλα» λέει ο Πούτιν – O Ζελένσκι ζήτησε συνάντηση στη Βαρσοβία και όχι στο Μινσκ

Αρνήθηκε τη συνάντηση που πρότεινε ο Πούτιν στο Μινσκ και αντιπρότεινε τη Βαρσοβία - Με βίντεο διέψευσε τις φήμες ότι φυγαδεύτηκε

Must Read

Τα ρωσικά στρατεύματα «σφυροκοπούν» το Κίεβο με τις ρωσικές δυνάμεις να επελαύνουν για δεύτερη ημέρα στην Ουκρανία, την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στρατεύματα της ουκρανικής φρουράς έχουν παραταχθεί σε θέσεις άμυνας κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου, ενώ στην περιοχή ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις. Ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι έχει ξεκινήσει η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ ο ουρανός του Κιέβου έχει σκεπαστεί από μαύρους καπνούς.

Την ίδια στιγμή, τεθωρακισμένα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εισέρχονται στο Κίεβο για να αποκρούσουν την ρωσική εισβολή, ενώ η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να φτιάξουν μολότοφ για να επιτεθούν στους Ρώσους.

https://twitter.com/MegafonoPopular/status/1497233572997984258

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του ελέγχουν πλέον το βασικό αεροδρόμιο Hostomel κοντά στο Κίεβο. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, 200 ​​ρωσικά ελικόπτερα και δυνάμεις ξηράς προχώρησαν στην κατάληψή του.

https://twitter.com/Lyla_lilas/status/1497233851000791057

Πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να «προσγειώσει» στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας 10.000 Τσετσένους κομάντος, μεταδίδοντας εικόνες «κινητοποίησης» στο Γκρόζνι όπου χιλιάδες Τσετσένοι στρατιώτες συγκεντρώνονται εκεί, την ώρα που ο Ρωσικός στρατός ένα βήμα  πριν το κέντρο του Κιέβου.

https://twitter.com/disclosetv/status/1497183703935688733

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τους ουκρανούς στρατιώτες να πάρουν την εξουσία

«Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας. Φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να συνεννοηθούμε μαζί σας παρά με αυτή τη συμμορία τοξικομανών και νεοναζί, που εγκαταστάθηκαν στο Κίεβο και πήραν όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό» σημείωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στον ουκρανικό στρατό.

«Μην αφήνετε τον Μπαντέρα και τους νεοναζί να χρησιμοποιούν τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους σας ως ανθρώπινες ασπίδες. Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας, φαίνεται ότι θα είναι πιο εύκολο για εμάς να καταλήξουμε σε συμφωνία» σημείωσε επίσης ο Πούτιν.

Ο Πούτιν πρόσθεσε επίσης ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία επιχειρούν «γενναία, επαγγελματικά και ηρωικά».

Έτοιμος για διαπραγμάτευση ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στο Μίνσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μίνσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , μια ημέρα μετά την έναρξη της μαζικής εισβολής της Μόσχας στη νότια γείτονα της Ρωσίας. «Σε απάντηση της πρότασης Ζελένσκι, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει στο Μίνσκ ρωσική αντιπροσωπεία σε επίπεδο εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας , του υπουργείου Εξωτερικών και της διεύθυνσης της προεδρίας για συνομιλίες με την ουκρανική αντιπροσωπεία» δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει το καθεστώς ουδετερότητας της Ουκρανίας. Ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έλεγε ότι στόχος της επιχείρησης είναι να βοηθηθούν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ και μέσω της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης. Και αυτό στην πραγματικότητα είναι το αναπόσπαστο συστατικό του καθεστώτος ουδετερότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Λουκασένκο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ρώσο πρόεδρο τον διαβεβαίωσε ότι το Μινσκ θα είναι έτοιμο να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Αρνήθηκε ο Ζελένσκι

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN Θανάση Αυγερινς ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αρνήθηκε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μινσκ αντιπροτείνοντας τη Βαρσοβία, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Κρεμλίνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διακοπεί η γέφυρα επικοινωνίας.

Φήμες για φυγάδευση – Διέψευσε ο Ουκρανός πρόεδρος

Την ώρα που ο Πούτιν είπε το «ναι» στο αίτημά του διαπραγμάτευση, (ο Ζελένσκι ζήτησε διαπραγματεύσεις ενώ ταυτόχρονα έκανε έκκληση στην Ε.Ε. για ενισχύσεις) φήμες ανέφεραν ότι έχει φυγαδευτεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ria-Novosti, μετά από αναφορές ότι ο Ζελένσκι δεν επικοινώνησε με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, ένα αεροσκάφος απογειώθηκε από αεροδρόμιο κοντά στο Κίεβο, μολονότι έχουν απαγορευτεί οι πτήσεις πάνω από την Ουκρανία. Οι ίδιες φήμες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος πιθανόν να μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο μακριά από το πεδίο πολέμου. 

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ανέβασε βίντεο από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφερε ότι παραμένει στο Κίεβο για να υπερασπιστεί τη χώρα του.

Λαβρόφ: «Η Μόσχα θα συνομιλήσει με το Κίεβο όταν ο ουκρανικός στρατός καταθέσει τα όπλα»

Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες με το Κίεβο ανά πάσα στιγμή αφού καταθέσουν τα όπλα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε με τον πρώτο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Σεργκέι Περεσάντα και τον υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Βλαντισλάβ Ντεϊνέγκο.

«Για συνομιλίες είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή, μόλις οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανταποκριθούν στην έκκληση του προέδρου μας, σταματήσουν την αντίσταση και καταθέσουν τα όπλα», δήλωσε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι «κανείς δεν ετοιμάζεται να τους επιτεθεί, κανείς δεν ετοιμάζεται να τις καταπιέσει, ας επιστρέψουν στις οικογένειες τους, και ας δώσουμε μαζί στον ουκρανικό λαό την δυνατότητα να επιλέξει μόνος του την τύχη του».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι «η Ρωσία θα εξασφαλίσει την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» και ότι είναι υπέρ του να επιλέξει ελεύθερα το μέλλον του

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This