Τετάρτη 23/6/2021

Google: Μπορεί να ξεκινήσουν μόνα τους πόλεμο τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης (video)

Ανήσυχη είναι η Google με τα «φονικά ρομπότ» ή αλλιώς killer robots που αναπτύσσονται καθώς προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν έναρξη πολέμου.

Η Λόρα Νόλαν, κορυφαία μηχανικός λογισμικού της Google, είπε πως τα φονικά ρομπότ, που δεν ελέγχονται μέσω τηλεχειρισμού από ανθρώπους, θα έπρεπε να καταστούν παράνομα με διεθνή συνθήκη όπως αυτή που απαγορεύει τα χημικά όπλα.

Η Νόλαν, που συμμετέχει στην καμπάνια κατά των φονικών ρομπότ (Campaign to Stop Killer Robots), είπε πως «το ενδεχόμενο μιας καταστροφής είναι ανάλογο με το πόσες τέτοιες μηχανές θα βρίσκονται ταυτόχρονα σε μια περιοχή. Αυτό που έχετε μπροστά σας είναι πιθανές κτηνωδίες και παράνομους φόνους, ειδικά εάν βρίσκονται εκεί εκατοντάδες χιλιάδες από αυτές τις μηχανές. Θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγάλης κλίμακας ατυχήματα επειδή αυτά τα πράγματα θα αρχίσουν να συμπεριφέρονται με απρόσμενους τρόπους. Για αυτόν τον λόγο, οποιαδήποτε προηγμένα συστήματα θα έπρεπε να υπόκεινται σε ουσιώδη ανθρώπινο έλεγχο, αλλιώς πρέπει να απαγορευτούν επειδή είναι πολύ απρόβλεπτα και επικίνδυνα».

Η δυνατότητα μετατροπής στρατιωτικών drones σε αυτόνομα όπλα, σύμφωνα με τη Νόλαν, «είναι απλά ένα πρόβλημα λογισμικού αυτές τις ημέρες, και ένα που μπορεί να λυθεί σχετικά εύκολα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ