Ο κόσμος στο πλευρό της Ουκρανίας! Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους

Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον ουκρανικό λαό

Must Read

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης στέκονται στο πλευρό της Ουκρανίας. Από την Ιταλία μέχρι το Σίδνεϊ και από τη Γερμανία μέχρι το Πακιστάν, χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Κρατώντας ουκρανικές σημαίες και πανό, διαδηλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον ουκρανικό λαό καλώντας τις κυβερνήσεις να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το Κίεβο και ζητώντας την τιμωρία της Ρωσίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι αψήφησαν τη βροχή και διαδήλωσαν στο Σίδνεϊ, φωνάζοντας η «Ουκρανία θα επικρατήσει», την ώρα που διαδηλωτές στο Τόκιο αξίωναν την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ευρώπη «πλημμύρισε» από ουκρανικές σημαίες

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Ευρώπης με τις γαλαζοκίτρινες σημαίες της Ουκρανίας να «πλημμυρίσουν» τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις. 

Μεταξύ τους πολλοί Ουκρανοί που ζουν στο εξωτερικό, στο Λονδίνο, το Βερολίνο, το Ελσίνκι, τη Μαδρίτη και το Μιλάνο. «Σταματήστε τον πόλεμο» ήταν το σύνθημα που κυριάρχισε στα πανό των διαδηλωτών.

Μια διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι σύμφωνα με τους διοργανωτές, πραγματοποιήθηκε στη Βέρνη της Ελβετίας. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες κάλεσαν την ελβετική κυβέρνηση να λάβει σκληρότερα μέτρα εναντίον της Ρωσίας και του προέδρου της Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι Ουκρανοί που ζουν στην Τουρκία έψαλαν τον ουκρανικό εθνικό ύμνο και κρατούσαν πλακάτ με φωτογραφίες με ματωμένα αποτυπώματα παλάμης.

«Η οικογένειά μου βρίσκεται στο Κίεβο και επιτίθενται εναντίον του Κιέβου σήμερα. Δεν ξέρω τι να κάνω, τους τηλεφωνώ κάθε 10-15 λεπτά», είπε μια διαδηλώτρια, η Βικτόρια.

«Ελπίζω ότι ο ολόκληρος ο κόσμος θα ορθώσει το ανάστημά του και θα κάνει κάτι για να προστατεύσει τις οικογένειές μας», συμπλήρωσε.

Αυστρία: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Βιέννη κατά του πολέμου στην Ουκρανία, σε μια συγκέντρωση που διοργάνωσε η ουκρανική διασπορά της πόλης. «Οι ήρεμες ημέρες της ρωσικής πρεσβείας και των ρωσικών επιχειρήσεων τελείωσαν» και «πεθαίνουμε επειδή ήσασταν πρόθυμοι να μιλήσετε με τον Πούτιν το 2014», έγραφαν κάποια από τα πλακάτ των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος της διασποράς, μιλώντας στα ρωσικά, κάλεσε τους Ρώσους που ήταν παρόντες να ζητήσουν από τους συγγενείς τους στη Ρωσία να βγουν στους δρόμους και να απαιτήσουν το τέλος του πολέμου. «Η σιωπή είναι πλέον συμμετοχή», τόνισε.

«Όλη η Βιέννη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Αυτή η πολεμική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας είναι αδιανόητη και αβάσταχτη», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κριστόφ Βίντερκερ, από τους φιλελεύθερους Neos, ενώ ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPÖ) Χάραλντ Τροχ τόνισε ότι «το πιο σημαντικό δικαίωμα είναι αυτό στη ζωή και στην ειρήνη».

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ουκρανία διοργανώθηκαν σήμερα στο Λιντς και στο Γκρατς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This