Επίσημα η ρωσική πυρηνική τριάδα σε επιφυλακή!

Κατόπιν εντολής του Πούτιν το ρωσικό ΥΠΑΜ επιβεβαίωσε ότι η πυρηνική τριάδα άρχισε να εκτελεί καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό

Must Read

Οι επίγειες, εναέριες και υποβρύχιες δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας έχουν αρχίσει να τίθενται σε ετοιμότητα συναγερμού με ενισχυμένο προσωπικό, ενημέρωσε ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, ανέφερε στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Β. Πούτιν ότι, σύμφωνα με την εντολή του, οι βάρδιες των θέσεων διοίκησης των Στρατηγικών Πυραύλων, ο Στόλος της Αρκτικής και του Ειρηνικού και η Διοίκηση Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας άρχισαν να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό», ανέφερε δήλωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Ο Πούτιν ζήτησε από τον Σόιγκου και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ να θέσουν τη στρατηγική αποτροπή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε «ειδική λειτουργία μάχης» την Κυριακή.

Διέταξε την εφαρμογή του καθεστώτος αυξημένου συναγερμού αφού ισχυρίστηκε ότι «ανώτατοι αξιωματούχοι κορυφαίων κρατών του ΝΑΤΟ» είχαν επιδοθεί «να κάνουν επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας», πέραν των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σχετικά: «Έγιναν δηλώσεις από διάφορους εκπροσώπους σε διάφορα επίπεδα για πιθανές συμπλοκές ή ακόμα και συγκρούσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. Πιστεύουμε ότι τέτοιες δηλώσεις είναι απολύτως απαράδεκτες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This