Η Shell αφήνει την Gazprom στα… κρύα του λουτρού!

Ακόμη μία γερή χασούρα για τη Ρωσία...

Must Read

Τέλος στις κοινοπραξίες της με την Gazprom ανακοίνωσε ότι βάζει η Shell, προκαλώντας, έτσι, ένα σοβαρότατο πλήγμα οικονομικής φύσεως στη Ρωσία, καθότι η αποχώρηση της ολλανδο-βρετανικής πολυεθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου θα σημάνει απώλεια περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων(!) για τον ρωσικό κολοσσό φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, η Shell ανέφερε πως θα εγκαταλείψει το εργοστάσιο Sakhalin 2 LNG, στο οποίο κατέχει μερίδιο 27,5% και το οποίο ανήκει κατά 50% στην Gazprom, και πως θα αποχωρήσει από τη Salym Petroleum Development, μια ακόμη κοινοπραξία με την ρωσική εταιρεία.

Η Shell τόνισε, επίσης, ότι θα τερματίσει και τη χρηματοδοτική συμμετοχή της στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος επρόκειτο να διέλθει μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, ακολουθώντας την πρόσφατη ανακοίνωση της δεύτερης ότι «παγώνει» το έργο. «Η απόφασή μας να αποχωρήσουμε είναι μία που λάβαμε με πλήρη συνείδηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Μπεν βαν Μπέρντεν.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Το άμεσο ενδιαφέρον μας είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας στην Ουκρανία και η υποστήριξη των ανθρώπων μας στη Ρωσία. Σε συζητήσεις με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, θα εργαστούμε για τις επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας του ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη και αλλού, σε συμμόρφωση με τις σχετικές κυρώσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το παράδειγμα της BP

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη ενέργεια ανακοίνωσε χτες Κυριακή ότι θα προχωρήσει και ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός της BP, καθώς διέκοψε τις σχέσεις με τη Rosneft, που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, τερματίζοντας μια 30ετή συνεργασία με τη Ρωσία, ασκώντας, μάλιστα, πίεση και σε άλλες εταιρείες πετρελαίου να κόψουν τους δεσμούς με τα ρωσικά περιουσιακά τους στοιχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This