Δευτέρα 14/6/2021

Γιατί… έλιωναν τα παγωτά το καλοκαίρι του 2019

Είχε πάρα πολύ ζέστη φέτος το καλοκαίρι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τους επιστήμονες να απορούν…

Το καλοκαίρι του 2019 ήταν το δεύτερο πιο ζεστό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο φετινός Αύγουστος υπήρξε ο δεύτερος θερμότερος στη σύγχρονη μετεωρολογική ιστορία των τελευταίων 140 ετών.

Κατά την τελευταία πενταετία έχουν υπάρξει τα πέντε θερμότερα καλοκαίρια στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ μετά το 2014 έχουν συμβεί και οι πέντε πιο ζεστοί Αύγουστοι, σύμφωνα με τη ΝΟΑΑ.

Φέτος το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες «ανέβηκαν» ψηλά, κάτι που έγινε ιδιαίτερα αισθητό στην Ευρώπη τον Ιούλιο δεδομένου ότι το Παρίσι κατέγραψε θερμοκρασιακό ρεκόρ όλων των εποχών, παρόλο που δεν υπήρξε κανένα ισχυρό φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο ενισχύει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες, όπως το 2016. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι λόγω των αυξανομένων επιπέδων των ανθρωπογενών «αερίων του θερμοκηπίου», είναι ευκολότερο να σημειωθούν νέα μετεωρολογικά ρεκόρ ακόμη και χωρίς τη βοήθεια του Ελ Νίνιο.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) βρήκε, επίσης, ότι στο βόρειο ημισφαίριο το καλοκαίρι του 2019 ήταν το πιο ζεστό στα μετεωρολογικά χρονικά, αλλά οριακά πιο ζεστό από εκείνο του 2016.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ