Γιατί… έλιωναν τα παγωτά το καλοκαίρι του 2019

Must Read

Είχε πάρα πολύ ζέστη φέτος το καλοκαίρι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τους επιστήμονες να απορούν…

Το καλοκαίρι του 2019 ήταν το δεύτερο πιο ζεστό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο φετινός Αύγουστος υπήρξε ο δεύτερος θερμότερος στη σύγχρονη μετεωρολογική ιστορία των τελευταίων 140 ετών.

Κατά την τελευταία πενταετία έχουν υπάρξει τα πέντε θερμότερα καλοκαίρια στο βόρειο ημισφαίριο, ενώ μετά το 2014 έχουν συμβεί και οι πέντε πιο ζεστοί Αύγουστοι, σύμφωνα με τη ΝΟΑΑ.

Φέτος το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες «ανέβηκαν» ψηλά, κάτι που έγινε ιδιαίτερα αισθητό στην Ευρώπη τον Ιούλιο δεδομένου ότι το Παρίσι κατέγραψε θερμοκρασιακό ρεκόρ όλων των εποχών, παρόλο που δεν υπήρξε κανένα ισχυρό φαινόμενο Ελ Νίνιο, το οποίο ενισχύει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες, όπως το 2016. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι λόγω των αυξανομένων επιπέδων των ανθρωπογενών «αερίων του θερμοκηπίου», είναι ευκολότερο να σημειωθούν νέα μετεωρολογικά ρεκόρ ακόμη και χωρίς τη βοήθεια του Ελ Νίνιο.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) βρήκε, επίσης, ότι στο βόρειο ημισφαίριο το καλοκαίρι του 2019 ήταν το πιο ζεστό στα μετεωρολογικά χρονικά, αλλά οριακά πιο ζεστό από εκείνο του 2016.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This