Η Μόσχα κατηγορεί Ουκρανούς «εθνικιστές» ότι μπλοκάρουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους!

Must Read

Τους Ουκρανούς «εθνικιστές» κατηγορεί το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας για παρεμπόδιση αμάχων να φύγουν, ενώ παράλληλα διαμηνύει ότι κανείς δεν χρησιμοποίησε δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους που δημιουργήθηκαν κοντά στις πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάκα της Ουκρανίας σήμερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το Υπουργείο σημειώνει πως οι ρωσικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά μετά τη δημιουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων, κατά τη διάρκεια μιας μερικής κατάπαυσης του πυρός, πράγμα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.

Νωρίτερα, η δημοτική αρχή της Μαριούπολης δήλωσε ότι η Ρωσία δεν τηρεί εξ ολοκλήρου την κατάπαυση του πυρός και ουκρανικές αρχές είπαν ότι εξετάζουν αναφορές ότι τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν την κατάπαυση του πυρός για να προελάσουν προς τη Μαριούπολη.

«Η οργισμένη στάση του Ζελένσκι δεν εμπνέει αισιοδοξία για τις συνομιλίες, αναφορικά με τον τερματισμό των εχθροπραξιών»

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τονίζει ότι οι οργισμένες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν εμπνέουν αισιοδοξία για την τύχη των συνομιλιών, αναφορικά με τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

Νωρίτερα είχε σημειώσει πως η Μόσχα ελέγχει πληροφορίες ότι οι ουκρανικές αρχές ενδέχεται να μην επιτρέψουν την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη της Μαριούπολης, μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων που συμφωνήθηκαν νωρίτερα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με τον Λαβρόφ, αλλά μόνο αν οι διαπραγματεύσεις είναι «ουσιαστικής σημασίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This