Το Κίεβο λέει ότι βομβαρδίζεται η Μαριούπολη – Ο ΟΗΕ καταγγέλλει άγριους ξυλοδαρμούς φιλορώσων αμάχων 

Σκληρές μάχες για 13η ημέρα - Έκκληση από τον ΟΗΕ για τους αμάχους

Must Read

Με αλληλοκατηγορίες συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε ρωσικές και ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, την ώρα που η Μαριούπολη δέχεται άγριο «σφυροκόπημα» από βομβαρδισμούς.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε σήμερα τους Ρώσους ότι δεν σέβονται τον ανθρωπιστικό διάδρομο προς τη Μαριούπολη: «Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση ακριβώς προς την κατεύθυνση του ανθρωπιστικού διαδρόμου», κατήγγειλε το υπουργείο μέσω της σελίδας του στο Facebook και υποστήριξε ότι ο ρωσικός στρατός «δεν άφησε τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους να εγκαταλείψουν την πόλη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση ότι 30 λεωφορεία βρίσκονται καθοδόν προς την πολιορκημένη Μαριούπολη για να παραλάβουν ανθρώπους που θα απομακρυνθούν από την πόλη μέσω ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τα ελεγχόμενα από την Ουκρανία εδάφη.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι ρωσικές δυνάμεις πυροβολούν προς την κατεύθυνση μιας οδού που έχει διατεθεί για την ανθρωπιστική αρωγή», πρόσθεσε η ίδια χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι χθες, τουλάχιστον 21 άτομα, (ανάμεσά τους 2 παιδιά) έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Σούμι, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χλμ. βορειοανατολικά του Κιέβου, σύμφωνα με τον απολογισμό των ουκρανικών αρχών, σήμερα.

Διαφώνησαν για τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι δεν κατέστη εφικτή μια συμφωνία για την διάνοιξη περισσότερων ανθρωπιστικών διαδρόμων, εκτός από το Σούμι, ενώ από πλευράς της η Ρωσία είχε προτείνει να ανοιχτούν διάδρομοι και από Κίεβο, το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη και το Τσερνίχιβ.

Ουκρανοί στρατιώτες ξυλοκοπούν φιλορώσους αμάχους

Την ίδια ώρα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταγγέλλει περιστατικά βίας ανάμεσα σε αμάχους, με τους φιλορώσους πολίτες να έχουν μπει στο στόχαστρο των Ουκρανών.

«Υπήρξαν αναφορές ότι άνθρωποι σε εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία που θεωρούνται φιλορώσοι ξυλοκοπήθηκαν», δήλωσε η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ η οποία πρόσθεσε ότι έχει λάβει και αναφορές για κράτηση φιλο-ουκρανών ακτιβιστών.

Η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απηύθυνε έκκληση και στις δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επιτρέψουν στους αμάχους που έχουν παγιδευτεί, να απομακρυνθούν με ασφάλεια. «Επαναλαμβάνω την επείγουσα έκκλησή μου για ειρηνικό τέλος των εχθροπραξιών», ανέφερε η Μπασελέ στο φόρουμ της Γενεύης.

Δείτε επίσης:

Νέα επίθεση Ζελένσκι στη Δύση – Ουκρανικό ΥΠΕΞ: Έχουν σκοτωθεί 12.000 Ρώσοι – Σε εξέλιξη η εκκένωση αμάχων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This