Τέλος στο ρωσικό πετρέλαιο βάζει και η Βρετανία

Ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για να βάλει τέλος και στην εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου

Must Read

Πριν λίγη ώρα ο υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, Κουάσι Κουαρτένγκ, ανακοίνωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταργήσει σταδιακά «την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου έως το τέλος του 2022».

Όπως έγραψε στο twitter«Αυτή η μετάβαση θα δώσει στην αγορά, τις επιχειρήσεις και τις αλυσίδες εφοδιασμού περισσότερο από αρκετό χρόνο για να αντικαταστήσουν τις ρωσικές εισαγωγές – οι οποίες αποτελούν το 8% της ζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας σημαντικός παραγωγός πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου, καθώς διατηρούμε σημαντικά αποθέματα. Πέρα από τη Ρωσία, η συντριπτική πλειοψηφία των εισαγωγών μας προέρχεται από αξιόπιστους εταίρους όπως οι ΗΠΑ, η Ολλανδία και ο Κόλπος. Θα συνεργαστούμε μαζί τους φέτος για να εξασφαλίσουμε περαιτέρω προμήθειες».

Το ρωσικό φυσικό αέριο αποτελεί μόνο το 4% της προμήθειας του Ηνωμένου Βασιλείου, παρόλα αυτά η χώρα ψάχνει εναλλακτικές λύσεις για να βάλει τέλος και στην εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This