«Θα πολεμήσουμε τους Ρώσους, όπως εσείς τους ναζιστές» είπε στην ομιλία του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο ο Ζελένσκι

Τον χειροκροτούσαν όρθιοι οι Βρετανοί βουλευτές

Must Read

Ζωντανά μεταδόθηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο το μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οποία χρησιμοποίησε ιστορικά στοιχεία και φράση του Τσόρτσιλ, με τους βουλευτές να τον χειροκροτούν όρθιοι.

Απευθυνόμενος στη Βουλή των Κοινοτήτων συνέκρινε τις μάχες των Ουκρανών με τους Ρώσους με τον αγώνα των Βρετανών κατά των Ναζί την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Απευθύνομαι σε όλους εσάς ως πολίτης, πρόεδρος μιας μεγάλης χώρας, με όνειρο. Δεν θέλατε να χάσετε τη χώρα σας όταν οι Ναζί επιχείρησαν να σας κατακτήσουν. Έπρεπε να παλέψετε για τη Βρετανία», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε την ηρωική αντίσταση των Ουκρανών κατά των ρωσικών δυνάμεων.

«Οι βομβαρδισμοί δεν μας πτόησαν» είπε, ενώ αναφερόμενος στις κυρώσεις, σχολίασε ότι είναι ευπρόσδεκτες, όμως δεν επαρκούν. Και ζήτησε ακόμη μια φορά να υπάρξει απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Χρησιμοποιώντας φράση του Βρετανού πρωθυπουργού Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Ζελένσκι δήλωσε: «θα πολεμήσουμε στις παραλίες», επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα τα παρατήσει και θα συνεχίσει να πολεμά σε κάθε γωνιά της Ουκρανίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This