Ο Ζελένσκι καταγγέλλει ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Η Ρωσία αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους - Για βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου κάνει λόγο το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης

Must Read

Σε καταγγελία ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Μαριούπολη προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κάνοντας ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ την ίδια στιγμή το δημοτικό συμβούλιο σε ανάρτησή του αναφέρει ότι βομβαρδίστηκε παιδιατρικό νοσοκομείο.

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών στρατευμάτων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά είναι κάτω από τα συντρίμμια. Θηριωδία! Για πόσο ακόμη ο κόσμος θα είναι συνένοχος που αγνοεί τον τρόμο; Κλείστε τον ουρανό τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχεις δύναμη αλλά φαίνεται να χάνεις την ανθρωπιά» έγραψε ο Ζελένσκι.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε από πλευράς του το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης το οποίο αναφέρει ότι δεν είναι γνωστό ακόμα αν υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με το Reuters, η πληροφορία δεν έχει επαληθευτεί ακόμα.

Την ίδια ώρα η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά ότι βάζει στο στόχαστρο άμαχους πολίτες και κάνει λόγο για προβοκάτσια από πλευράς των Ουκρανών.

«1.200 Ουκρανοί σκοτώθηκαν» λέει αντιδήμαρχος της Μαριούπολης

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης υποστήριξε ότι τουλάχιστον 1.200 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς από τότε που ξεκίνησε η εισβολή πριν από 14 ημέρες.

Μιλώντας στο CNN, είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι «τρεις ή τέσσερις φορές μεγαλύτερος»: «Οι αριθμοί είναι πραγματικά απαίσιοι. Χθες, είχαμε επιβεβαιώσει 1.207 θύματα… σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς. Δεν μπορούμε πραγματικά να υπολογίσουμε πόσους θανάτους έχουμε. Θέλω να πω, είναι τρεις έως τέσσερις φορές περισσότεροι. Δεν είμαστε σε θέση ούτε να μετρήσουμε πόσοι άνθρωποι στους δρόμους σκοτώνονται από βομβαρδισμούς» δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι αρχές της πόλης θα σκάψουν ομαδικούς τάφους για τα πτώματα που κείτονται στους δρόμους.

ΟΗΕ: Αυξάνονται οι θάνατοι και οι τραυματισμοί αμάχων στην Ουκρανία

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε σήμερα πως έχει επιβεβαιώσει 1.424 θύματα μεταξύ των αμάχων αφότου ξεκίνησε η σύγκρουση στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες -516 σκοτώθηκαν και 908 τραυματίστηκαν- αλλά πιστεύει πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι «αρκετά μεγαλύτεροι».

Ο απολογισμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων αυξήθηκε από 1.335 χθες, Τρίτη -474 άμαχοι σκοτώθηκαν και 861 τραυματίστηκαν-, αφότου ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι περισσότερες απώλειες μεταξύ των αμάχων προκλήθηκαν από εκρηκτικά όπλα, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία. Επικαιροποιημένα στοιχεία για τα θύματα μεταξύ αμάχων από τις πόλεις Βολνοβάχα, Μαριούπολη και Ιζιούμ είναι σε διαδικασία επιβεβαίωσης εν μέσω ισχυρισμών για εκατοντάδες απώλειες μεταξύ των αμάχων, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This