Τα είχαν όλα και έμειναν στον άσο: Κροίσοι που έχασαν ολόκληρη την περιουσία τους!

Must Read

Για κάποιους από αυτούς η έκφραση «από τα ψηλά στα χαμηλά», χάνει εντελώς το νόημά της.

«Από τον Όλυμπο στα Τάρταρα» είναι σαφώς πιο ταιριαστή, καθώς μιλάμε για ζάμπλουτους ανθρώπους, οι οποίοι… απώλεσαν ολοκληρωτικά την περιουσία τους!

Παρά το γεγονός, δηλαδή, ότι από τα χέρια τους πέρασαν χρήματα που το… 99% του πλανήτη δεν έχουν δει ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα, κατάφεραν από εκατομμυριούχοι ή και δισεκατομμυριούχοι να μείνουν… παντελώς άφραγκοι!

Γνωρίστε τους και «λυπηθείτε» τους:

Τζόρνταν Μπέλφορτ
Πρόκειται για τον άνθρωπο πάνω στον οποίο βασίστηκε η ταινία «The Wolf of Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να τον ενσαρκώνει.

Ο Μπέλφορτ ίδρυσε την χρηματιστηριακή εταιρεία Stratton Oakmont το 1989 και έζησε μια πλουσιοπάροχη ζωή, καθώς, μόλις στα 25 του, είχε φτάσει να έχει περιουσία ύψους… 85 εκατομμυρίων δολαρίων!

Η εταιρεία του έκλεισε το 1995, ακολουθώντας τη σύλληψή του από τις αρχές και την καταδίκη του σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για ποικίλες απάτες.

Στο τέλος βρέθηκε να χρωστάει ποσά ύψους… 110,4 εκατομμυρίων δολαρίων!

Άικε Μπατίστα
Το 2012, ο Βραζιλιάνος μεγιστάνας του πετρελαίου και των μεταλλείων, ήταν ο έβδομος πιο πλούσιος άνθρωπος σε ολόκληρο τον… κόσμο!

Και το 2013… τα είχε χάσει όλα!

Ξεκινώντας τη δεκαετία του ’80, ο Άικε Μπατίστα δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του πετρελαίου και κάποια στιγμή έφτασε να έχει ατομική περιουσία ύψους… 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η συνεχόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου και το γεγονός ότι επηρεάστηκαν αρνητικά οι επενδυτές, οδήγησε τον Μπατίστα στο να δει την περιουσία του να συρρικνώνεται στα 200 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2013, ενώ το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς βρέθηκε να… χρωστάει 1 δισεκατομμύριο!

Τελικά, τον Ιανουάριο του 2017 φυλακίστηκε λόγω χρεών.

Αλ Γκολντστάιν
Ιδρυτής του «Screw», ενός πορνογραφικού περιοδικού με ακραία θεματολογία, για το οποίο η λέξη «ακατάλληλο» ήταν πολύ… ήπια για να το περιγράψει, ο Γκολντστάιν έφτασε να έχει περιουσία 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επικεφαλής του «Screw» από το 1968, οπότε και άνοιξε, και στη συνέχεια ιδιοκτήτης και άλλων περιοδικών με παρόμοιο περιεχόμενο, η αυτοκρατορία του ηττήθηκε από το «Playboy» και στη συνέχεια ήρθε η ανάπτυξη του internet και τον… αποτελείωσε.

Το 2003 η εταιρεία του Γκολντστάιν έκλεισε, ο ίδιος χρεοκόπησε έναν χρόνο μετά και, τελικά, κατέληξε στα 68 του να δουλεύει υποδοχή σε εστιατόριο και να κοιμάται σε άσυλα για αστέγους!

Πέθανε πάμπτωχος το 2013, σε ηλικία 77 χρονών.

Άλεν Στάνφορντ
Από τα πολύ ψηλά στα… πολύ χαμηλά, ο Άλεν Στάνφορντ ήταν ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στις ΗΠΑ με την προσωπική περιουσία του να αγγίζει τα… 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια!

Κάποια στιγμή, ωστόσο, αποδείχθηκε πως όλα αυτά τα χρήματα προέκυψαν ως αποτέλεσμα μιας καλοστημένης κομπίνας, καθώς ο Στάνφορντ εξαπατούσε κατά συρροή περίπου 20.000 επενδυτές του χρηματιστηρίου!

Καταδικάστηκε σε… 110 χρόνια φυλάκισης το 2009 και, προς το παρόν, παραμένει πίσω από τα σίδερα.

Μάικ Τάισον
Ένας από τους πιο γνωστούς μποξέρ όλων των εποχών, ίσως ο διασημότερος μετά τον θρυλικό Μοχάμεντ Άλι, ο Μάικ Τάισον κατάφερε, κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του, να «χτίσει» μια… μυθική περιουσία ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων!

Τα σπατάλησε, όμως, όλα σε πανάκριβα σπίτια, αυτοκίνητα, ακόμα και σε… τίγρεις και, τελικά, βρέθηκε χρεοκοπημένος, με αποτέλεσμα να ζει, πλέον, μια πιο… ταπεινή και «κανονική» καθημερινότητα.

Κατάντια.

Μάριον Τζόουνς
Πάλαι ποτέ αστέρι του παγκόσμιου στίβου, η Μάριον Τζόουνς εξαργύρωσε τα δεκάδες μετάλλιά της σε πάρα πολλά χρήματα, καθώς οι διάφορες συμφωνίες της με εταιρείες αθλητικών ειδών έβαλαν στις τσέπες της εκατομμύρια δολάρια.

Όλα, όμως, τελείωσαν το 2007, όταν αποδείχθηκε πως έκανε χρήση αναβολικών.

Οι συμφωνίες με τις εταιρείες ακυρώθηκαν, όλα της τα μετάλλια της αφαιρέθηκαν και η ίδια αναγκάστηκε να σπαταλήσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δικαστικά έξοδα.

Φυλακίστηκε για έξι μήνες και, μετά την αποφυλάκισή της, της είχαν μείνει μόλις…. 2.000 δολάρια στο όνομά της!

Μπγιοργκόλφουρ Γκούντμουντσον
Παρά το… όνομα-γλωσσοδέτη, ο συγκεκριμένος Ισλανδός κύριος ήταν το 2008 ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στην πατρίδα του, με προσωπική περιουσία που άγγιζε το… ένα δισεκατομμύριο δολάρια!

Κάτοχος πλειοψηφικού πακέτου μετοχών και πρόεδρος της ισλανδικής τράπεζας Landsbanki, καθώς και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Γουέστ Χαμ, είδε την αμύθητη περιουσία του να «εξαφανίζεται» ολοκληρωτικά και να μένει κυριολεκτικά στον άσο, ως αποτέλεσμα της -γνωστής- κατάρρευσης του ισλανδικού τραπεζικού συστήματος.

Σώθηκε οικονομικά, ωστόσο, από τον γιο του, Θορ Γκούντμουντσον, ο οποίος «έτυχε» να είναι ο πρώτος πιο πλούσιος άνθρωπος της Ισλανδίας, με προσωπική περιουσία… δύο δισεκατομμύρια δολάρια!

Μάικλ Κάρολ
Ο μοναδικός της «παρέας» που έγινε εκατομμυριούχος από καθαρή εύνοια της τύχης και μόνο, ο Βρετανός Μάικλ Κάρολ μόλις στα 19 του έγινε πάμπλουτος, αφού κέρδισε 11.000.000 ευρώ στο… lotto!

Στα 23 του, όμως, ήταν και πάλι φτωχός.

Το θέμα είναι πως στην περίπτωση του δεν υπήρξαν ούτε αποτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις, ούτε εθισμός στον τζόγο, ούτε τίποτα αντίστοιχο.

Απλώς, ο Μάικλ «έφαγε» όλα του τα κέρδη στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα πάρτυ και, σε χρόνο ρεκόρ, έγινε ξανά ένας απλός… εργάτης.

  • Με πληροφορίες από newmoney.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This