Ζελένσκι προς Δύση: Πρώτα θα ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και μετά θα «κλείσετε» τους ουρανούς

«Ο Ρώσος πρόεδρος πάει κατευθείαν στην κόλαση...»

Must Read

Μετά από 15 ημέρες συνεχών πολεμικών συρράξεων στην Ουκρανία, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι απογοητευμένος, όσο και χολωμένος με τη Δύση και την άρνηση δημιουργίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη χώρα του, προέβη σε νέες επικρίσεις απέναντι στους ηγέτες της.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός πρόεδρος έστειλε νέο μήνυμα στη Δύση μέσω συνέντευξής του στο βρετανικό δίκτυο Sky News, ζητώντας για μια ακόμη φορά να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, για να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και να προστατευτούν οι άμαχοι. Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και τότε θα κάνετε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι πολύ αργά».

Ο Ουκρανός πρόεδρος επέκρινε την «αναποφασιστικότητα της Δύσης να κλείσει τον ουρανό», ενώ, όταν ρωτήθηκε αν το γεγονός αυτό, θα μπορούσε να κάνει χειρότερα τα πράγματα, οδηγώντας σε κλιμάκωση και απευθείας σύγκρουση ΝΑΤΟΡωσίας, απάντησε: «Χειρότερα για ποιον; Για τις οικογένειές μας; Όχι. Για εκείνους; Ποιος ξέρει; Κανείς δεν ξέρει. Όμως γνωρίζουμε ότι ακριβώς τώρα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Και στο μέλλον θα είναι αργά. Πιστέψτε με, εάν η κατάσταση παραταθεί, θα δείτε, θα κλείσουν τον ουρανό, Αλλά θα χάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και μόνο τότε θα κάνετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι πια αργά…».

Η Ουκρανία δεν μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο από μόνη της

«Εάν είστε ενωμένοι κατά των (Ρώσων) Ναζί και αυτής της τρομοκρατίας, τότε πρέπει να επιλέξετε. Μην περιμένετε να σας το ζητήσω αμέτρητες φορές», τόνισε και συνέχισε, λέγοντας πως «οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να μας καταλάβουν, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να κερδίσουν. Ο Ρώσος πρόεδρος πάει κατευθείαν στην κόλαση…». Ο Ζελένσκι είπε ακόμα πως η Ουκρανία από μόνη της δεν μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο, καθώς «είναι απόφαση δύο χωρών και δύο λαών και η απόφαση δύο προέδρων -και ένας από αυτούς είναι ο Πούτιν, οπότε όλα είναι ανοιχτά».

Μιλώντας, τέλος, για την πολιορκία στη Μαριούπολης, ο Ζελένσκι είπε πως η Ρωσία «αντιμετωπίζει τους Ουκρανούς σαν ζώα, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης».

  • Δείτε τη συνέντευξη του Ζελένσκι στη δημοσιογράφο του Sky News (ναι, ξέρει και αγγλικά ο Ουκρανός πρόεδρος…):

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This